Aktuálně: 3 166 inzerátů222 385 diskuzních příspěvků18 380 uživatelů

Příspěvky uživatele

kometa

kometa
kometa 24.08.2023, 15:26:23 xxx.xxx.147.163
Buggyra:

No protože ustajování koní je zlatej důl!

Si myslej lidi, který k tomu nikdá nečuchli…

A hlavně chtějí za málo peněz hodně muziky. Vesměs mají prvního koně a velké oči. Když už dělají třetí kolečko po všech stájích v okrese, někteří prohlédnou.

kometa
kometa 24.08.2023, 15:24:11 xxx.xxx.147.163
Varaxi:

Tak, nějakou dobu jsem tu nebyla a myslím, že si dám další pauzu. Minimálně tak dlouhou, jak dlouho bude trvat moje dávení. Fuj!

Ale ostatní vlákna jsou v pohodě, fakt.

kometa
kometa 24.08.2023, 15:23:02 xxx.xxx.147.163
Buggyra:

Díky za tip, UH je teda “maličko” z ruky, no… 🙂

To tak nějak tuším. Ale kdyby vás do okolí zavála dovolená… Nikdy nevíte.

kometa
kometa 24.08.2023, 15:22:04 xxx.xxx.147.163
evcusik:

Nové bydlení se našlo 💓 takže klidný spánek zaručen 😀

můj odchod kvalitně rozdmýchal vody ve staré stáji, takže jsem se od nového vedení dozvěděla novinky z welfare zvířat - je cajk krmit seno se síťkou (z baličky), bahno/metrové kaluže je ok i v létě (myšleno jako teď po sérii týdnů veder) a podobné hlody jak z 90tek.  (Za tohle mě určitě Kometa přerazí - za češtinu😀). jakože takhle to dělají ostatní stáje, tak to nemusí být blbě… Ale tím líp, jsem ráda, že jsem se rozhodla včas a vidím, že směr, kterým se to vydává je opravdu hooodne odlišný od mého. *

Jen si říkám proč…proč někdo chce provozovat stáj a vykasle se na tolik hezké, inspirující, praktické literatury a k welfare koní příznivějším příkladům - taky v okolí;( 

Nepřerazím!

Proč - asi se holt jde cestou nejmenšího odporu - občas nejsou peníze, občas lidi, někdy docházejí síly - nejen fyzické, ale i ty morální. Protože to nakonec skoro nikdo neocení.

Vlastní zkušenost, 8 let jsem se pokoušela udržet stáj v chodu. Velmi se mi ulevilo, když jsem podala demisi a odešla i s koněm jinam. Za mnohem větší peníze, ale kůň se má dobře a já mám klid.

kometa
kometa 24.08.2023, 15:17:21 xxx.xxx.147.163
Buggyra:

Nebyla! Kde? :-O

Staré Město u Uherského Hradiště. Zastavili jsme se tam loni na zpáteční cestě z týdenního turistického pobytu. Byli jsme jak malé děti, nadšené a úplně u vytržení.

Doporučuji! Úžasná myšlenka a hlavně teda zručnost - holt zlaté české ručičky. Na památku jsem si přivezla kovošneka, i s rodným listem.

kometa
kometa 24.08.2023, 15:10:43 xxx.xxx.147.163
flp:

Prý si holky pro srandu koupily poštou pijavice lékařské a nechaly se vysát. Je to nějak extra nebezpečné, nebo je to v pohodě?

https://www.facebook.com/photo?fbid=2320417961422478&set=gm.1296522530750315

Pijavice prožívají renesanci (stejně jako třeba larvy bzučivek). Používají se i u koní.

Když si zadáte do gůglu, vyběhne vám dlouhý soupis indikací.

kometa
kometa 24.08.2023, 15:07:53 xxx.xxx.147.163
Buggyra:

No a jako kozy. Samozřejmě, že v takovém případě budou dvě (sezonně tři, že) 🙂 Jestli jednu nebo dvě, v našem režimu, to už je jedno. Navíc když to budou Dexterky, tj. budou velké jak ti shetlandi.

Dexterky se mi líbí. Akorát by mě zajímala technika dojení. Vleže? Myslím člověka. Nebo naučit na stupínek. My takhle měly naučené kozy, u hnojné rampy. Kdo by se u dojení hrbil, že jo?

kometa
kometa 24.08.2023, 14:59:16 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

maninky

Obrázek

Pane bože, do čeho jsi duši dal!😲 No, asi si nic jiného než vyhynutí nezasloužíme.

Není něco takového trestné? Ohrožování mravní výchovy? A nabádání k tomuto?

kometa
kometa 24.08.2023, 14:00:07 xxx.xxx.147.163
hmn:

“Vypadal jako NO, choval se jako NO a byl to skvělej pracovní pes, barvu měl takovou neatraktivní, to jo…, zdravej byl.”

Doron, a stejně tak víš, že ty geny, které by předal potomkům, by nesly to pravé NO ořechové? Ono jedna věc je, jak to zvíře vypadá a druhá, co má v genech - a proto plemeno = PP

o to je život, o dědičnosti, a dědičnost je zejména o tom, co bylo

Právě! Mohlo jít o náhodný heterózní efekt, který by v dalším chovu zmizel.

I když, na druhou stranu, už by se nemusel objevit ani při opakovaném spojení stejných rodičů. Viz člověk. Ale aspoň jsou tam nějaké předpoklady.

kometa
kometa 24.08.2023, 13:55:50 xxx.xxx.147.163
Doron:

A Kometo, Vy možná také nemáte koně “čistého plemene”?

Koně se prověřují prací, dřív to tak bývalo i u psů.

Můj nejlepší NO byl bez PP a nebyl to žádnej oxymoron 😅 !

Vypadal jako NO, choval se jako NO a byl to skvělej pracovní pes, barvu měl takovou neatraktivní, to jo…, zdravej byl.

Nebo kavkazský pastevecký psi na Kavkaze, PP nemívají ( teda dlouho jsem tam nebyla ..)ale jsou to teda kavkazáci jak vyšitý.

Já prostě s tím PP tak radikální nejsem, záleží taky kdo to dělá a proč to dělá . Dá se k tomu přistoupit i zodpovědně.

A náhodou mám! KWPN zařazenou jako ČT. Čili bych ji mohla bez uzardění připustit, ale neudělám to (sklon k dermatitidám a labilní hlava). Ano, můj předchozí byl kříženec, ale valach, takže žádný zásah do chovu.

Ale já s vámi v zásadě souhlasím. U psů i u těch koní je pro mě v první řadě zajímavá povaha a pracovní výkonnost. Ale hraje se přece i na původ a exteriér. V obou případech. Nebo by teda mělo.

Ale vadí mi, co ostatním. On je čistokrevný, jenom nemá PP, protože nemám čas na výstavy (a to u některých plemen stačí jedna!)a vyřizovat papíry. A když se zeptám na zdravotní zkoušky, následuje ticho.

A ten opakovaný inzerát na mainská koťata - taky zaručeně čistokrevná. A půlce nových majitelů z toho vyrostou obyčejné micky, akorát chlupaté. Nebudou splňovat ani velikost, ani povahu. Jasně, je to problém i kupujícího, že se nechá nachytat. Ale za mě i ten prodávající podává nepřesné informace.

kometa
kometa 24.08.2023, 13:41:14 xxx.xxx.147.163
XY.:

Ale poslední část křídla u ptáků je letka? Nebo mě ty chovatele mystyfikovali z nevědomosti nebo záměrně 😀? 

Jenže vy mícháte a zaměňujete pojmy křídlování a ustřižení letek. To jsou dva úplně JINÉ zákroky. To je to, oč tu běží. 

kometa
kometa 24.08.2023, 13:35:19 xxx.xxx.147.163
Buggyra:

Nojo… by se musela uměle vyvolávat. To by ztratilo pak ten finanční rozměr vlastního mlíka a masa. Nesmysl.

Tak holt kráva, ta aspoň bude mít mlíko pro mě (i k teleti) celou laktaci, když už nic jiného.

To jen tak abych si ujasnila, až vyhraju tu Sportku a koupíme vlastní pozemek a budeme mít zdroj vody 😀

Ale krávy by měly být aspoň dvě.😉 Jako koně.

kometa
kometa 24.08.2023, 13:29:15 xxx.xxx.147.163
Bl:

Cože? Proč myslíte z jakého důvodu? 😲

Viz výše.

Vzhledem k vašemu dotazu o zásadách chovu nic nevíte. A hodláte se přiřadit do zástupu množitelů. Kteří budou produkovat štěňata podle barvy, ne podle zdraví a využití.

kometa
kometa 24.08.2023, 13:27:05 xxx.xxx.147.163

Na perineální kýlu žádné další vyšetření nepotřebujete.

Jejím obsahem bývá zvětšená prostata a tam je kastrace doporučitelná.

kometa
kometa 24.08.2023, 13:22:58 xxx.xxx.147.163
lesnizinka:

😄😄😄

Áno, v dnešní době jdete k psychologovi s nezvladatelným děckem a dostane se vám rady: do 6 let ho do ničeho netlačte, on nemá vyzrálý mozek, buďte trpěliví, on z toho vyroste. No nevím, jinak je chytrý jak opice, jen má tyhle stavy, kdy jak s prominutím de.il tisíckrát dokola opakuje jednu věc, co chce a musí nutně zrovna teď dostat. Večer volala nasr…mamka, že včera to bylo pitíčko, nějaké to v tom pytlíčku, co mu kupují naproti v hospodě. Nekoupila, nechala hodinu řvát(brácha jel do práce😉)

Teda Jani, já myslela, že jsi se jen tak otřela, brnkla o motor. Tak  tohle fujtajbl ti nezávidím, ještě v tomhle horku spáleninu, au, au😢Ty gázy se stříbrem jsme používaly u babči na hojení diabetické nohy a super. Ano, taky jsme to šetřily kde jak, i papírky používaly, stříhaly na menší kousky atd. Jsou fakt dobré. 

Ne, ne Buggyro, proti vám dělám houbeles, to jsem jen měla záchvat práce, protože už několik dní jsem nedělala takřka nic. A jak mě potěšilo, že tak slunko nepere, tak jsem honem honem využila, že jsem schopná fungovat a dělala kde co😉A s další nejbližší prací to vidím až na příští týden😉Bože jak já se těším na normální počasí👍 

Mozek se vyvíjí do 30 let. To jako do té doby se nesmí na to dítě tlačit? Dobře, tak dle psychologa do šesti. Jak z toho vyroste, když se mu ve všem ustupuje? A pak se takový rozjívenec pošle do školy? A hodí na krk učitelkám?

kometa
kometa 24.08.2023, 13:14:54 xxx.xxx.147.163
Doron:

Jj, já to ani nerozporuju, jen říkám, že pohnutkou nemusí být peníze.

Ale věřím i tomu, že někteří lidé prostě nesouhlasí s chovným trendem, kde se třeba klade větší důraz na exteriér než povahu ( a někdy i zdraví bohužel )  a dělají si to po svém. Vzpomeňme třeba, co se stalo s dobrmany, jak někde psala inspektor Pišišvor, jsou už prakticky pracovně nepoužitelní..

Vašeho plemena se to zrovna netýká, ani choďáků, které má, tuším, balu.

Poradci chovu také nemusí být vždycky kompetentní, vždyť všechna ta znetvořená kratkolebá plemena anebo NO se zrůdně zkosenou zádí vznikli pod taktovkou poradců chovu a rozhodčích, kteří je oceňovali.

Pamatuju, jak před čtyřiceti lety, měli majitelé boxerů na výstavách problém , když jejich psi měli moc dlouhý čumák. I frbulové měli ještě čumáky a nechrochtali.. 

Tak nějak. Je to prostě složitý. Už jsem psala, že kamarádka si cíleně pořídila bezPP kinga španěla. Protože má čím dýchat.

kometa
kometa 24.08.2023, 13:10:24 xxx.xxx.147.163
Buggyra:

Tak já bych vlastně ani kozu mít nemohla už kvůli tomu nádoji. Vždyť já bych teda kozu s kůzletem dojit nemohla, kdybych kůzle nezabila. Ten litr denně bych sebrala právě tomu kůzleti… No a pak teda bych mohla dojit ty dva litry (neměla bych určo kdovíjakou přebornici, navíc bych nekrmila kdovíjak furiantsky) denně, no ale jen tři čtyři měsíce. A pak bych zase byla třičvrtě roku na suchu. No a samozřejmě bych to dojila zrovna v létě, kdy naše spotřeba mléka prudce klesá. Je vlastně možné tu kozu dojit přes zimu? Jako že ji připustím kdoví kdy, aby to vyšlo, porodit ji nechám třeba v červnu-červenci, a v říjnu bych si začala dojit? Vyšlo by mi to akorát tak do ledna (v zimě bude určitě ta dojivost snížená) a pak bych byla zase na suchu. Takže druhou kozu, připustit tak, aby kůzle vypadlo v září, říjnu, a tak by se mohlo navázat dojením od ledna, a snad by to vykrylo tu zimu… Jde to tak?

To už radši ty krávy, kde když teleti seberu litr, tak si ani nevšimne…

Ony ty kozy mají sezónní říji na podzim, což tak vychází na ta velikonoční kůzlata (jehňata). Když byste chtěla “rodit” červen - červenec, tak by se musela říjet leden - únor a to už asi nebude. Ani září - říjen - to se právě začínají prskat. Na prodlužující se den reagují kobyly, malí přežvýkavci to mají naopak.

kometa
kometa 24.08.2023, 13:05:16 xxx.xxx.147.163
balu:

To vám kecali - landseer čistě bílý není přípustný - standard na www.cmku.cz

BARVA: Základní barva srsti je jasně bílá s černými plotnami rozmístěnými na trupu a zádi. Krk, hruď, břicho, přední nohy od loktů dolů, zadní nohy od kolen dolů a ocas musí být bílé. Hlava je černá. Za žádoucí znak, který by se měl upevňovat chovem se považuje bílá oblast tlamy s bílou, symetrickou, nepříliš širokou lysinou, která dělí masku na dvě půlky. Stříkání v bílém podkladu, které se dosud vyskytuje, není vadou, ale je třeba je chovem omezovat.

Tak mi paní kecala. Kdybych to štěně opravdu chtěla, tak si nejdřív něco nastuduji a pak se zeptám i tady, abych nenalítla. A než bych se někam rozjela. Vím, že podvodníci umí být přesvědčiví. Jinak by nikoho nepodvedli, že jo.

kometa
kometa 24.08.2023, 13:02:11 xxx.xxx.147.163
Buggyra:

kometa: no, může vám do toho něco být, ale musíte řešit se zadavatelem inzerátu. Nikoli s majitelem webu, který poskytuje služby. Ono teda množit psy bez PP není nezákonné, takže pokud dotyčný inzerent neporušuje přímo pravidla webu, není na jakém základě mu ten inzerát smazat. Web poskytuje službu, nesmí ji poskytovat diskriminačně, i přesto, že není placená, a musí mít transparentní pravidla pro její používání.

Tož pohoršovat nad bPP chovem se můžete, ale musíte se pohoršovat vůči lidem, kteří to chovají, a ještě jen tak na morální úrovni, asi jako když já se pohoršuji nad kuřáky na veřejných prostranstvích, ale nemůžete jim jaksi upírat nějaká práva nebo tak.

Však já to s nimi vždycky nejdřív řeším - viz reakce výše. A některé inzeráty tím pádem ani nenahlašuji.

Ale ty hodně křiklavé, aspoň pro mě, ano. Jako už podruhé ta mainská koťata, “čistokrevná bez PP”, kde je nepapírový i kocour, který jako MCO ani nevypadá. Zadavatel se mi neozval.

Prostě jsou mi milejší inzerenti, kteří na rovinu přiznají, že prodávají (darují) křížence.

Ale nebojte, postupně se umírňuji.