Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 31.10.2023, 14:32:36
Mně se na plynu taky dobře vaří (protože tak vařím celý život). U mamky, která má keramickou desku, se taky trochu trápím, ale mamka je zvyklá a je spokojená. Syn má indukci a je též spokojen. No a pak "babo raď".
U plynové desky mě štve to čištění. Indukci a keramiku stačí setřít…
Budu se rozhodovat mezi plynem nebo indukcí. A ráda bych znala vaše vlastní zkušenosti, jestli to někdo takto měnil - plyn za indukci, a ne dohady nebo předpoklady těch, kteří takovou změnu neprovedli.
Měnil někdo z vás sporák, respektive varnou desku z plynové na indukci? Mám plyn a vařím na něm ráda. Jenže se mi líbí i indukce, mimo jiné i proto, že se ta deska mnohem lépe udržuje v čistotě než plynová. Pro plyn zase hovoří to, že když vypnou proud, já přesto uvařím. Byť jen vodu na čaj a kafe.
Tak nevím, připadám si jak ten osel mezi dvěma kupkami sena, který se nemohl rozhodnout, ze které bude žrát, až pošel hlady.
Jsem též z Brna a nikdy jsme tlapky nemazali. Bytovým psům po vycházce jsme omyli nohy vlažnou vodou a osušili starým ručníkem. Psi nikdy neměli problémy. Tlapy zahradních psů neřešíme, protože než se dojde do zahrady, tedy domů, jde se kus cestou, která se nikdy nesolí. A taky neměli nikdy problémy.
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 30.10.2023, 12:21:47
Dájo, jaký prohlížeč používáte? Já firefox a když ho otevřu, tak na horní liště vpravo mám tři vodorovné čárky. Když na ně najedu myší a kliknu, otevře se menu, ze kterého vyberu “Nové anonymní okno”. Až se otevře, napíšu do řádku - vyhledávače www.chovzvirat.cz, otevřu ten web. Až to tak uděláte, přihlaste se a zjistěte, zda se problém vyskytuje.
Odpověď na příspěvek uživatele Marce-l z 29.10.2023, 09:05:29
Měla jsem fenu a pohybovala se mezi chovateli a dalšími majiteli. Tak si myslím, že jsem měla možnost poznat slušný vzorek.
Fenu jsem měla v bytě, kde byla, vzhledem ke své velikosti, až překvapivě skladná a klidná. Zbytečně neštěkala, tedy skoro vůbec. K dětem jsou ČRT velice vhodní, jsou trpěliví, jemní, tolerantní, dětské výmysly berou jakoby s nadhledem a shovívavostí, rádi si hrají. To vše platí za předpokladu, že dítě ví, jak se ke psu chovat, ale to platí obecně. ČRT bude “své” děti chránit a v případě potřeby bránit, stejně jako svou rodinu. Moje neteř s fenou jako cvičila, měla ji jak koně (nejezdila na ní, samozřejmě), několikrát ji předváděla na výstavě v kategorii Dítě a pes (není totéž jako Junior handling), a fena ji i tam poslechla. Ti psi jsou, aspoň co jsem poznala, takoví v podstatě všichni.