Zdravim dobry den . Mame amazonana oranzovokridleho 3leteho , v posledni dobe je velmi velmi hlucny, neustale mluvi a vyzaduje si pozornost .Nas papousek ma velkou klec plus je kazdy den 5-6 hodiny venku a leta po celem dome, ma i svoje velke bidylko na kterem travi hodne casu Myslite ze by byla vhodna samicka ? Dekuji za Vas nazor .
Mám amazoňana modročelého, 13 let....kec má velkou, se mnou je venku zrovna jako Váš...A pokud máte tu možnost, samičku mu kupte...zavčasu.Čím bude starší, tím horší ho bude s někým, koho mu přivedete do rajonu a k "jeho" páníčkovi komplikovanější, bude ji napadat.Já bych asi neváhala a pořídila..Navíc, stát se může cokoli, Vy nebudete mít tolik času z jakéhokoli důvodu (který nebudete moct třeba ovlivnit) a on bude mít aspoň parťáka, kterého jistě chce :)).Můj amazoňan má chlamidie už několikrát přeléčené, pořád je má v sobě (je nositel, sám není nakažen) od vylíhnutí nejspíš, takže tato možnost bohužel odpadá.
dobry den no stou samickou nevim ja mam par a muzu rict ze i kdyz sou v edvou tak taky rvou .jsou ve voliere nekdy kdyz je to chytne tak je to opravdu hrozny .takze si myslim z esamici to mozna nespravite a tydle amazonani jsou pry nejhlucnejsi .
Když si někdo pořídí papouška musí počítat s tím, že se bude hlasově projevovat. Horší by bylo, kdyby seděl na bidle a byl potichu. Ještě nikdy mě nenapadlo přemýšlet nad tím, že mi papoušci doma řvou. Prostě to patří k jejich životu. Tak proč se nad tím pozastavujete. Každý musí zvážit kolik hluku doma snese, když má psa jestli denně může být venku spoustu hodin na procházce a když si pořídí akvárium může člověk počítat i s tím, že praskne a vyteče voda. S každým zvířetem jsou nejen radosti, ale i starosti.
zdravím,chovám také amazonany a můžu říct,že venezuelci jsou hluční.samičku určitě pořidte,ale určitě nepočítejte s tím,že budou tišší.naopak.jinak jsou to velice kontaktní a chytří ptáci,kteří u mě mají i přez hlučnost veliké sympatie.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat mám Amazoňana oranžovokřídlého. Je mu něco přes 1 rok. A začali jsme si všímat, že má na břiše a na zádech divné peří. A začíná šedivět. Nevím jestli to není tím, že mění peří nebo nemá nějaké vitamíny nebo je ještě mládě.
Kdyby někdo o tom něco věděl tak ať napíše a dodávám k tomu i fotku.
Děkuji za odpovědi
Mně se nezdá, že by šedivěl, spíš barva přechází na peří do modrošedé. Pokud výrazně nevypadává peří, tak jen pelichá na léto. Jen ta klec na něho se mi zdá poněkud malá. Měla by být o fous větší i když je tam papoušek jen občas.
jinak souhlasím s Váma, to peří je divné, můj taky tak začal a měl z toho nakonec i léky a pak se to spravilo, měl to peří až do černa, zhruba v roku jako ten Váš.Teď je mu 13 let...:))
Začalo mu černat peří, brali mu krev, nějaká viroza na játrech, bral léky a po obměně peří se to už nevrátilo...Ten váš je potřebovat nemusí, to netvrdím, ale myslím že jako u lidí se třeba nedostatek někde může projevit na vlasech, hlídala bych to i u něho a radši včas řešila s veterinářem, třeba by doporučil jen vitamíny a minerály....Peří se obměňuje celkem dlouho všechno tak radši :)
Dovolte abych také přispěl do diskuze.Mam doma 3 letou ručně dokrmenou samici venezuelce před 3 měsíci sem kní koupil samce.Samice ma za sveho "partnera"mě a samce se bojí,pokažde když se samce přiblíží samice se splaší a ulitne.Snad si zvyknou a odchovají mlade.Tak abyste z koupě noveho papouška nebyly sklamani:-)
Dobrý den chtěl bych se zeptat mám amazoňana modročelého mládě 6 neděl starého sameček v průběhu příštího měsíse si chcem pořídit také mládě ale žaka samičku můžete mi poradit jestli je dobrá volba má někdo skušenost.Klec je dostačující pro dva papoušky ale ten rozdíný druh amazoňan a žako.Vzájemná snášenlivost.
Děkuju za odpověď.