Dobrý den,
chtěla bych vás požádat, zda byste mi někdo nepomohl se seminární prácí z biologického semináře. Protože sama jsem začala chovat rosely penant, rozhodla jsem se psát o jejich chovu a aktivitě v průběhu roku. Součástí práce má být i vlastní pozorování a porovnání s chovem u jiných chovatelů, ale v okolí neznám nikoho, kdo by rosely choval. Děkuji
Rosely sice nechovám, ale pokud se vám něco hodí, tak to obšlehněte u mě www.Tropicaleden.cz je to moje práce, tak se nemusíte bát, že jsem to někde opsala, abyste to mohla použít. Zdraví Orina
Jestli mohu doporučit, tak perfektní článek vyšel v čas. Nová Exota, prosinec. (X.ročník/12), na titulní straně rovněž foto penanta - http://www.novaexota.eu/casopis/starsi-cisla/12/2011/
Já penanty choval tři roky. Co autor článku napsal, to mohu jen potvrdit. Nyní v únoru od něj vyšel další článek, ale je zaměřen jen na mutace. Co se týče chování ptáků v průběhu roku, tak to bude asi v chovech podobné jako u jiných ptáků. Hnízdí v průběhu jara, po zbytek roku mají klid. Pokud by měly být informace o chování v průběhu roku objektivní, muselo by se udělat pozorování v přírodě. Něco se dá vyčíst z knih pana Vašíčka. Určitě něco bude i v nedávno vydané knize Rosely a jejich mutace. Hodně štěstí...
Moc děkuji za pomoc určitě se na to podívám. Návštěva u chovatele by se určitě také hodila, ale zatím sháním hlavně informace od jednotlivých chovatelů ( kdy rosely hnízdí jaká je jejich denní aktivita -popřípadě jak se mění v průběhu roku, průběh námluv a odchovu mláďat) Jsem z Náchodska
Dobrý den,
Penanti jsou v průběhu roku během dne poměrně klidní ptáci s vynikajícím nadáním pro létání. Jsou to rozhodně nejlepší letci, jaké v chovu mám. Samec během dne píská a to poměrně příjemným, melodickým hlasem.
V toku je samec poměrně dost agresivní, mě napadal už jenom když jsem se přiblížil k budce.
Pokud budete chtít bližší informací, nebo abych se o chovu více rozepsal, tak mi můžete dát vědět na mail, který mám uvedený v profilu.