Aktuálně: 3 733 inzerátů212 257 diskuzních příspěvků18 280 uživatelů

POMOC zebřičky

anonymní (neregistrovaný) 23.02.2012, 07:51:40 xxx.xxx.223.67
Dobý den, jsem začínající chovatel zebřiček a potřeboval bych radu. Jedna pára mi snesla 8 vajec a jedno sežraly, zbylých 7 samice vykladla vždy na zem klece. Vůbec si nestavily hnízdo, když jsem jim ho vystavil já a do něj vejce dal, tak vejce vyházely. Teď začala snášet jiná samice. V budce si vystavily hnízdo postupně snesla 3 vajíčka, včera jsem zjistil, že 2 vajíčka vyházely a sežraly, v budce už je jenom jedno. Chtěl jsem se zeptat co je k takovému jednání vede? Má někdo podobné zkušenosti s takovým chováním zebřiček? Podcenil jsem něco já, nebo zkrátka hnízdit nechtějí? Mám 6 párů a zatím hnízdí jen dva. Chovám je v bednových klecích po párech. Krmím směsí, senegalem v klasech, v menším množství dávám něky míchanici, samozřejmostí je grit, sepie a písek, sem tam i nějaká zelenina, vitaminy davám do vody. Děkuji za odpovědi.
anonymní (neregistrovaný) 23.02.2012, 14:37:55 xxx.xxx.48.123
Dobrý den,mám taky páru zebřiček a jejich chování je někdy víc než podivné,snáší po osmi vejcích,ani jednou nevyseděly. Buď je vyhází,nebo přestanou sedět. Určitě bych nedávala vaječnou míchanici,tu podávejte až těsně před líhnutím,možná v tom by mohla být chyba.
anonymní (neregistrovaný) 23.02.2012, 14:47:05 xxx.xxx.223.67
Děkuji za odpověď. Já tu míchanici podával až poté co se samice vykladla, myslel jsem, že je to "nakopne" k sezení. Jelikož se tak nestalo tak jsem vejce vyhodil a míchanici samozřejmě už nepodávám.
anonymní (neregistrovaný) 23.02.2012, 14:58:37 xxx.xxx.48.123
Já s tím mám také problém,myslela jsem si,že je sameček moc mladý,ale v tom asi problém nebude. Vždycky se mi vykladou,pak začnou vejce vyhazovat,nebo opustí snůšku a začnou spát mimo budku,vejce po termínu líhnutí vyhodím a začnou znova snášet. Snad až je dám na jaře ven,začnou se chovat jinak,přezimují v cca 10 stupních v nevytápěné místnosti. jinak podávám to samé,zeleninu,ovoce,směs pro zebřičky,sepiovku,grit,mají budku i košíček,koupelnu.......jen nepodávám tu míchanici,vím,že se má začít podávat až těsně před líhnutím,ono to pak spíš podporuje potřebu k dalšímu páření a možná proto Vám ta vejce vyhazují.
anonymní (neregistrovaný) 11.03.2012, 09:58:50 xxx.xxx.143.249
Já je chovala 4 roky a můžu říct že se mi to taky s jedním párem stalo. Záleží jaký materál jím dáváte na stavbu hnízda. Zkuste judové vlákno. (S pytlů,normálně ho roztříhat a vlákno po vláknu vytahat) a potom denně dodávat obilné klíčky.
Daniela (neregistrovaný) 24.03.2012, 18:38:49 xxx.xxx.176.25
Vaječná míchanice se podává před snesením prvního vajíčka. Pak se přestane a začíná se podávat po vylíhnutí prvního mláděte. Pokud ji tam dáváte až po snesení vajíčka. Nutíte ji tím neustále snášet. Doporučuji trochu zabrouzdat na netu a pročíst si chování zebřiček. Ohledně vyhazování vajíček může způsobovat nesprávně podaná vaj. míchanice, nekdy i zelenina. Tu bych taky dávala až na přikrmování mladých, aby to měli pestré.A co se týká výstavby hnízda. Veškerý stavební materiál po prvním vajíčku seberte.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.