Ahojky, zajímali by mě vaše názory na "zužitkování" zbytků krmení z misek papoušků venkovnímu ptactvu. Samozřejmě jen suché části. Krmíte papoušky tak, že nic kromě slupek nezbývá? Mě občas v miskách zůstane nějaký ten zbytek a tak tím přikrmuji venkovní ptactvo. Mám ho plnou zahradu. Papoušci jsou doma. Dávám to hned ten den, co to sesypu, takže snad žádné plísně a podobné nehrozí. Co si o tom myslíte? Děláte to někdo taky tak?
sypu to také do krmítek a i za plot kde je pole.bažantí kohouti mi tam celkem pomordovali kohouta od domácích slepic.no alespon se už tolik netoulají.vyváděl je celkem daleko.
Alespoň že s tím lidé neplýtvají, ale naprosto se využijí i zbytky... také sypeme zbytky, jak od papouška, tak od králíka. Venkovní ptactvo chodí denně na snídaní v hojném počtu :-)
Pečeme i pro papoucha ptačí buchtu, takže často sypeme ven i toto, pokud jsou mrazy a ptáci si nic nenajdou...
Martin - 180.234:
Buchta, na kterou jsme dostali recept od známé z Ameriky:
http://www.poicephalus.eu/2011/11/buchta-pro-papousky/
Jinak jeden recept je i v knize Žako (od p.Bartla), ten to má z LoroParque. Poměr si musíte upravit, je to várka pro spoustu papouchů.
Použijte ingredience, které chutnají konkrétně vašemu papouchovi, nic jiného v receptu neměňte, ať z toho nemáte neidentifikovatelnou kaši, která nepůjde upéct :-)