Dobrý den,
mám doma aymaru s postiženýma nožičkama. Dneska, když jsem ho pouštěla všimla jsem si, že jeden z prstíků má nateklý a oranžový (foto). Nožka ho evidentně nebolí, nechá si na něj sáhnout, šplhá, je veselý a vyžeduje pozornost. V kleci má hrubá borová bidla. Jedná o nějaký otlak? Případně co s tím. Jela bych na veterinu hned, ale neřídím a vézt ho někam veřejnou dopravou v týhle zimě mi nepřijde jako dobrý nápad, tak se radši zeptám nejdřív tady. Předem děkuju za odpovědi.
Pokud pojedete na veterinu veřejnou dopravou, dejte papouškovi k transportce láhev/třeba od coly/ s horkou vodou. Láhev zabalte ještě do látky, aby se papoušek o láhev nepopálil. Na veterině poproste o výměnu vody, abyste zase dojeli vpořádku domů. Transpoprtku ještě zabalte do deky, ale tak aby se papoušek neudusil.
Mi jde hlavně o to jestli je cesta na veterinu opravdu nutná, pokud by šlo o něco co bych mohla vyřešit doma sama, třeba mazáním, nějakou mastí tak bych ho ráda transportu ušetřila, právě proto, že mi přijde dost riskantní. Ale nikdy jsem se s podobně nateklým prstíkem nestkala. Pokud ne máte někdo nějaký typ na veterinu v Praze? Tak kam chodím se psem dělají jen psy a kočky a trochu hlodavce. Díky.
dobrý den
jestly můžete, pošlete mi nové (současné) fota na mail, to zduření - otok a jiné zabarvení může nasvědčovat toy syndromu - zaškrcení článku, veterina a dostupné články (veskrz zahraniční) hovoří o odoperování, když jsem to chtěl řešit nenašel jsem vet.které by to provedlo, spíš doporučena amputace článku
pro porovnání zda se jedná o to samé, když vemu v potaz rozdíl druhu, tedy zbarvení velikost atd. já to řešil u a.černotemenného s 95% úspěchem
foto při vzniku probému :
Dobrý den přesně toto se mi udělallo u malé anudulky.
Nějak jsem to nepochopila, nechal jste to být a částečně se to ztratilo?
Andulče prospívá, nevím jestli jí to moc nebolí
nene
každopádně realita byla horší než na fotkách, to co vidí oko nenahradí ani kamera ani fotoaparát, po víc jak 4týdny byly absolvovány teplé koupele a masírování postižených míst
tj. před každým krmením se nechali nožky 5-10min máčet v teplé vodě aby prstence namokvaly a změkly, poté dalších 5-10min jemné masírování s co nejjemnějším očním-pleťovým krémem
místy už se to na začátku chtělo vzdát protože to vypadalo stále škaredě a špatně, až po cca 3-4 dnech se to začalo mírně zlepšovat a po týdnu už šlo zlepšení zjevně pozorovat
jelikož to jsem se od několika chovatelů i veterinářů dozvěděl, že : buď ten prstík upadne - odumře sám, nebo mám přijít a vet. ho amputuje......
proto jsem do toho šel