Aktuálně: 3 744 inzerátů212 257 diskuzních příspěvků18 280 uživatelů

Rodiče přestávají krmit

sunflowersman (neregistrovaný) 07.02.2012, 19:56:45 xxx.xxx.175.196
Dobrý den. Nějaký čas zpátky se vylíhlo jedno mládě mým alexandrům rudohlavým. Je to jejich první snůška. Rodiče velmi dobře krmili,ale po několika dnech začali s krmení polevovat a nakonec mělo mládě opravdu minimum potravy ve volátku. Rozhodl jsem se tedy, že zkusím malého alíka alespoň na zkoušku podstrčit aymarům pruhovaným, kteří mají také mladé, že by mohli alespoň pár dnů ještě mládě krmit a poté ho začnu ručně dokrmovat. Alexandři poměrně tesknili a byli až nezvykle hlasití při odloušení od mláděte. Aymarové bohužel mládě také odmítali krmit, tak jsem se rozhodl, že večer začnu dokrmovat, napadl mě poslední nápad, zkusit mládě vrátit k původním rodičům a čekat co se bude dít. Během hodiny mělo volátko naplněné k prasknutí a rodiče se opět rozkrmili, před chvílí sem kontroloval a vole má opět jako balón. Máte někdo podobnou zkušenost, že odloučení mláděte vyvolalo opětovnou snahu rodičů krmit? Většinou se v takových případech odebírá mládě pod chůvy či k dokrmení nebo se také dokrmuje v hnízdě, když rodiče alespoň zahřívají, zkusil někdo opětovný návrat u nějakého druhu papouška?
anonymní (neregistrovaný) 07.02.2012, 20:29:43 xxx.xxx.74.6
Ahoj Mirku !. Vlani som mal od známeho požiadavku na ručne dokŕmené Nobilisky. Odobral som mláďatá a začal som dokrmovanie, no na dvore sa nedalo vydržať, pretože zvuky ktoré vydávali rodičia mi chvíľami pripomínali plač. Navečer som to nevydržal a mláďatá som vrátil. Okamžite začala iná "muzika"- radostná, ktorá mi pripomínala vítanie po odlúčení. Vtedy som sa rozhodol, že nikdy viac neodoberiem mláďatá, ak sa rodičia starajú, na ručné dokŕmenie. Čo Aymarky ? aké farby sa ukázali ?
sunflowersman (neregistrovaný) 07.02.2012, 21:28:57 xxx.xxx.175.196
Dobrý den. Podobné chování někdy také probíhá u pyrurů. Já jsem moc rád, že začali alíci opět pořádně krmit a nemusím to poslouchat, také mě to nedělalo dobře. Letos po mě také chtěli někteří lidé, abych jim případné odchovy pyrurů dokrmil,ale vysvětlil jsem, že už dokrmovat nechci.Trénování této činnosti už mě stačilo. U aymarek mám kobalt, tyrkys i mauwe. Jak se mi dříve příliš nelíbili lutino ptáci, nyní bych snad do nich i šel a uvažuji o nich :). Dneska byl pěkný pohled do budky papoušíčkům, dvě vyklubaná mláďata. Tak malinké ptáčky sem teda ještě neviděl, ale není se čemu divit u tak malinkých tvorečků, vajíčka jako větší bonbóny tic tac.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.