rozela + andulky
Já mám opravdu hodně velkou voliéru a v ní jeden pár rozel a dva páry andulek..trochu jsem se bála,že v době hnízdění budou problémy a prakticky z voliéry nespouštěla oči.voliera má několik budek a přesto si rozela a andulka vlezly do jedné..je pravda,že rozela se neuvěřitelně rozčiluje i jen jak se přiblížím,ale jinak nejsou problémy.samec krmí obě samice..teď je otázka,co se stane,až se budou líhnout mladé…osobně jsem se s takovou situaci za celé rok nesetkala a nikde jsem ani nedohledala žádnou takovou situaci.nemate někdo zkušenosti?
Kapi:Já mám opravdu hodně velkou voliéru a v ní jeden pár rozel a dva páry andulek..trochu jsem se bála,že v době hnízdění budou problémy a prakticky z voliéry nespouštěla oči.voliera má několik budek a přesto si rozela a andulka vlezly do jedné..je pravda,že rozela se neuvěřitelně rozčiluje i jen jak se přiblížím,ale jinak nejsou problémy.samec krmí obě samice..teď je otázka,co se stane,až se budou líhnout mladé…osobně jsem se s takovou situaci za celé rok nesetkala a nikde jsem ani nedohledala žádnou takovou situaci.nemate někdo zkušenosti?
To je docela rarita, kdyby byla místo rosely korela, tak už se mi to stalo také. Rosela je docela agresivní takže máte velké štěstí, ještě bude ale zajímavé sledovat až se vylíhnou mladé u obou druhů. Informujte dál jak to dopadne.
Kapi:Já mám opravdu hodně velkou voliéru a v ní jeden pár rozel a dva páry andulek..trochu jsem se bála,že v době hnízdění budou problémy a prakticky z voliéry nespouštěla oči.voliera má několik budek a přesto si rozela a andulka vlezly do jedné..je pravda,že rozela se neuvěřitelně rozčiluje i jen jak se přiblížím,ale jinak nejsou problémy.samec krmí obě samice..teď je otázka,co se stane,až se budou líhnout mladé…osobně jsem se s takovou situaci za celé rok nesetkala a nikde jsem ani nedohledala žádnou takovou situaci.nemate někdo zkušenosti?
pořád to funguje bez problému? Samec krmí obě samice? To znamená co? Kdo koho krmí? Roselák i andulku nebo andulák roselu?
Dobrý den, chovám Rosely Pestré,Pennantovy červené, modré. U červených se letos povedla snůška 4 mladé. Zhruba ve 2 měsících stáří došlo během dvou dnů k úhynu 3 mláďat. Nepozoroval jsem nic zvláštního jen během kritického dne již nevzali potravu. Krmení vždy z odborného prodeje + ovoce vit. Odchov ve venkovních volierách. Můžete mi prosím odpovědět na můj dotaz.