Aktuálně: 3 702 inzerátů210 138 diskuzních příspěvků18 251 uživatelů

HOLOUBEK DIAMANTOVÝ

Valent Alojz (neregistrovaný) 31.01.2012, 13:38:39 xxx.xxx.20.88
Dobrý deň.Poradí mi niekto? Som začínajúci chovateľ holúbkov diamantových.Kúpil som si chovný pár a na zimu sú v klietke v garáži,kde je cca 16°C.V nedeľu zniesli druhé vajíčko a sedia na nich.Problém mám v tom,že od kedy zahniezdili,tak sú moc plaché.Stačí len vojsť do garáže a tak sa poplašia,že sa idú zabiť o steny klietky.Je to normálne?Ďakujem.
Obrázek
astrild (neregistrovaný) 31.01.2012, 15:35:10 xxx.xxx.136.183
Hezký den ano je to zcela normální ,někteří jedinci jsou plaší při vstupu začnou létat většinou vzhůru až ke stropu.Nesmíte dělat rychlé pohyby,jen udělat to nejnutnější a když tak je pozorovat z větší vzdálenosti. oni si pomalu zvyknou a nebudou tak létat ,ale bude to nějakou dobu trvat.Mladí holoubci u vás vylíhlí už nebudou tak divocí.Ale ten ,který sedí na vajíčkách tak sedí tak pevně že ho musím nadzvednout abych se podíval co má pod sebou. Přeji úspěšný odchov
Valent Alojz (neregistrovaný) 10.04.2012, 14:15:57 xxx.xxx.232.59
Dobrý deň.Znovu prosím o radu.Do vonkajšej voliery som dal dva dospelé páry hlúbkov diamantových cca pred 20 dňami. Hneď na to zahniezdili ,ale mlaďatá sa im nevyliahli.Keď sa za 14-15 dní nevykluli tak holúbky hniezdo opustili.Vo všetkých vajičkach boli mrtvé plne vyvinuté mláďatá.Toto sa mi stalo aj počas zimy v garáži.Kde je asi chyba? Ďakujem Valent.
Peťula (neregistrovaný) 11.04.2012, 21:35:50 xxx.xxx.6.82
Dobrý večer, příčinu nevylíhnutí mladých bych viděla v tom, že je necháváte hnízdit při nízkých teplotách.
Lucík (neregistrovaný) 16.07.2013, 11:03:13 xxx.xxx.107.138
Dobrý den, chtěla bych požádat o radu ohledně hnízdění holoubků. Chováme párek holoubků spolu s párem chůviček ve voliéře. Na začátku června zahnízdili, v hnízdě se objevila dvě vajíčka, vylíhlo se tedy pouze jedno mládě a to úspěšně vychovali. Avšak ted se nám vylíhlo z další várky vajíček znovu malé, ale zdá se mi, že o něj již nejeví takový zájem jako u prvního. Spíš mám pocit, že holubička si ho vůbec nevšímá a stará se jen samec. Poradí mi někdo čím to je?Nebo zda se mi to jen zdá?Děkuji moc za radu. Lucka

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.