Koukam jak tady spousty chovatelu tvrdi ze zimujou ve vytapenych prostorech chtel bych mit taky takove moznosti kdyz napr na par rosel v odbornych clancich pisi ze minimalni roznery voliery maji byt delka 2 metry sirka 90cm a vyska 180cm na jeden par!!! Prosim vas kde vsichni bydlite?
. 195.103. Prosím vás kde na to chodíte. Chovatelia, ktorí majú vybudované drahé chov. zariadenia, sa istotne o vtákov dostatočne starajú. Skôr tí, ktorí nechovajú vtáky doma, ale po záhradách chodia opatrovať raz za 2-3 dni, tým samozrejme nenarážam na Vás, Vy ste asi výnimka, ale poznám takých o akých píšem. A čo sa týka zimy - austrália do určitej mieri vydrží, ale čo je veľa to je veľa. Kráľovskí, červenokrídli, Alexandrini a im podobní trpia, to nie sú Penanti, skrátka voliéroví vtáci nemajú na výber, ako tí čo žijú v prirodzenom prostredí, tí jednoducho odletia tam, kde nie sú také tvrdé podmienky.
74.6 Prosím Vás jak jste na to přišel , že většina co má voliery na zahradě chodí k volierám 1x za 2-3 dny ? Máte to tvrzení nějak podloženo, nebo jen chcete zvýšit solidním chovatelům i když mají jen voliery na zahradě adrenalin? S tím Vaším názorem rozhodně nesouhlasím a tím také netvrdím že se nevyskytne individum , které opravdu jde nakrmit ptáky tak jak píšete . A ty co znáte , neřaďte prosím mezi chovatele .
Ono to individum se může vyskytnout i z opačné starny .
To tvrdenie, samozrejme sa nevzťahuje všeobecne, iba som reagoval na príspevok, v ktorom sa píše o tých chovateľoch, ktorí majú vybudované chov. zariadenia na úrovni a že sa riadne o svojich zverencov nestarajú, samozrejme výnimky sa nájdu na obidvoch stranách, ale nedá sa to zovšeobecnovať.
Sever Švédska za Upssalou
Každé podnebné pásmo má svoji faunu i floru, to musíme holt respektovat. Já zimu nemusím, proto mám jen papoušky milující teplo -Afriku a neotropické
Sever Australie tak to je scestné.Berte jih,kde teploty klesají pod nulu a podívejte se na snímek Austrálie země papoušků,kde rosela sedí na zasněženém jahličnanu a vesele louská semena.To jen aby jste chovatelům nenabízela fotky ,kde sever je idilka jako u nás v létě.Petr
Na jihu jsem byla jen ve městech. Z přírody fotky nemám. Zima tam nebyla rozhodně taková jako letos u nás. Ale všude je extrém a všude jdou teploty pod nulu. V Austrálii většinou v noci. Ve dne je to dobré. Jenže jsem tam nežila deset let abych mohla zimy srovnávat. U nás bylo vloni hodně sněhu a zima žádná. Letos tady sníh neni vůbec, ale přes den je tak -12° Já austrálii nechovám a na to co mám musím mít teploty vyšší. Takže nemůžu srovnávat, jestli venku něco umrzne nebo ne. Ani bych ven v zimě nelezla, jen nasypat sýkorkám do krmítka. Zimu nemám ráda.
Foto: trochu tepla
jestli muzu prispet taky mam voliery ze zimnim zaletem teplota tam neklesa po 0 stupnu ale nemel sem to srdce kdyz u nas bylo -18 tak sem vse pocvhytal a dal do mistnosti kde pritapim an 10 stupnu kazdy nema tu moznost al eproste sem na to nemoch koukat .davam i venkovnim ptakum neco na zub aspon tak jim pomaham
Otázka pro ty, co mají možnost vytápěných prostor ... Chovali by jste, nebo nechovali papoušky, kdyby jste neměli takovou možnost, kdyby vám radili stejně jako vy nám ? Pokud budete naprosto upřímní a máte papoušky rádi, tak odpovíte, že by jste si je pořídili stejně.Taky bych byl chytrý jako vy a dopřál bych svým papouškům co vy, kdybych měl ty možnosti. Kdyby jste byli v naší kůži, mluvili by jste stejně jako my.
Upřímně? nevím! Ale znám někoho, jednu chovatelku, co poctivě nanosí své chovance na zimu domů z voliérek do klecí v pokoji. Myslím, že to je projevem soucítění s něčím, co vám své požadavky nemůže sdělit.
Kromě zimy jsou častým nešvarem chovatelů i nevhodné podmínky pro ten který druh. Nebudu chovat něco, čemu nejsem schopen vytvořit odpovídající zázemí, toto vše byl v mém předchozím příspěvku míněno těmi mantinely chovu. A jinak můžu sympatizovat s těmi, kteří chovají podle mého gusta, nikoho jiného neodsuzuji, jen zcela svobodně vyjadřuji svůj názor.
Prosila bych přítomné chovatelé o vysvětlení, neboť mně toto můj rozum nebere.
Dnes říkali ve zprávách na Primě, že v zoologické zahradě ve Zlíně museli zazimovat tučňáky a že jim museli začít přitápět. Nevím jakou mínusovou teplotu tučňáci vydrží. Vždycky jsem se domnívala že jde o živočichy, kteří vydrží i extrémní mrazy. Překvapilo mě, že naši - mírnou zimu, kterou v pohodě vydrží venku zazimovaná austrálie, nevydrží tučňáci. A protože je dávali do teplejších ubykací odborníci zoologické zahrady, tak si myslím, že tomu rozumí.
dobrý den,pokud jsou ptáci celoročně dobře krmeni a v zimě je zimoviště suché a bezvětrné,nevidím problém i s velmi nízkou teplotou.samozřejmě u vybraných druhů ptactva.
Nemám finanční ani prostorové možnosti. Bydlím v bytovce a sousedi by mě asi sežrali, kdybych jim nanosil papoušky do sklepa. než jsem si papoušky pořídil, sháněl jsem o nich informace a ptal se i mnoha zkušených chovatelů, kteří mimochodem taky nemají vytápěné prostory a ptal se jich i na to, jak snášejí papoušci zimu a zařídil se podle toho. Nikdo (!) mi neřekl, když nemáš vytápění, vykašli se na to. A mám takový pocit, že jsem se i tady ptal, jestli mám zálety alespoň zaizolovat polystyrénem, když nemám možnost vytápění. A bylo mi odpovězeno, že je to zbytečný, že stačí ochránit před průvanem a vlhkem. Proč jste nebyli tak chytrý před tím a neporadili mi ? Tahle diskuze vážně nemá smysl. Každá strana si bude stát za svým. Ale nikdo mi nevymluví to, že kdo má vytápění a tu možnost by neměl, že by papoušky nechoval, tomu nevěřím a nikdy neuvěřím.