Aktuálně: 3 744 inzerátů212 244 diskuzních příspěvků18 279 uživatelů

rada při ochočování

kori289
kori289 26.01.2012, 19:49:59 xxx.xxx.26.218
Dobrý večer, obracím se sem pro radu zda máte nějaké zkušenosti s ochočováním korely.Máme doma 4 měsíce korelu, která je 6-7 měsíční braná ihned po odstavu.Je velmi přítulná rychle si zvykla na naši společnost po otevření klece se proletí a ihned vyhledá něčí rameno,ráda se mazlí nastavuje hlavičku k drbání vydrží tak i hodně dlouho.Problém však nastává pokud potřebujeme odejít a chceme ji zavřít do klece.Ona snad i pozná co se chystá ani to nemusíme vyslovit,že ji zavřeme do klece a začne přelétavat a přestože se na ruce nechá donést témeř ke kleci vždy uletí a musíme ji přidržením křídel což se jí pochopitelně nelíbí.Jelikož je s ní doma více méně manželka tak k ní už skoro nechce protože ví co pak bude následovat.Ani nikdo jiný z rodiny ji nedá do klece aniž by se alespon nepokusila štípnout .Nechceme ji stresovat,ale nevíme si rady jak na ni- rada nekrmit mimo klec nezabírá je ochotna se nechat i dost vyhladovět,proto prosíme o radu jak na ni-vaše zkušenosti a postřehy.Díky Jarda
anonymní (neregistrovaný) 26.01.2012, 20:14:07 xxx.xxx.255.234
Bodeť by se jí do klece chtělo. U nás je to to samé. Jedině papoucha nalákám do klece na nějakou dobrůtku. Ale včer už to máme pořešený. Pustím ho a pak spolu jdeme míchat jeho večeři a to pak do klece na jídlo jde celkem ochotně.
anonymní (neregistrovaný) 26.01.2012, 20:43:52 xxx.xxx.26.218
jasně že ji chápu.To krmení je dobrý -my ji necháváme misku stále plnou to je možná chyba,zkusím to také dobrůtky taky moc nezabírají
anonymní (neregistrovaný) 27.01.2012, 09:08:31 xxx.xxx.255.234
Tak to zkuste udělat tak, že jí jídlo dáte opravdu jen po tom, co budete chtít, aby šla do klece. Já normálně krmím ráno, než jdu do práce a pak k večeru, po proletu. Když jsem doma dopoledne, tak ráno nekrmím, pustím papoucha na hodinu do prostoru, pak krmím, a to do klece celkem chvátá. Chce to hlavně řád a aby vždy věděli, co přijde a co mohou čekat. Pak jsou klidní, nekřičejí, neškubou se,.. Samozřejmě jsou vyjímky.
Blanka (neregistrovaný) 27.01.2012, 09:33:06 xxx.xxx.202.179
U nás je naučená za ořech.Dám jí ho do zobáku a pak jí přenesu do klece už si na to tak navykla že sama automatický slézá na bidlo.Ovšem ten ořech dostává jen při zavírání do klece jako dobrůtku, jindy jí ho nedávám.Dělala jsem to i cvičně,aby si to zažila a byla jsem schopna jí dát do klece kdy potřebuji . Také jsme začínali tím že jsme jí chytli a dali do klece,ale časem se naučila tento způsob a zatím to funguje.A hlavně to chce v klidu a pohodě jak cítí že je nějaká změna tak nastane problém.Držím palce.
anonymní (neregistrovaný) 27.01.2012, 10:05:21 xxx.xxx.255.234
Jjo, taky ho někdy chytám! ALe to je hra! Začíná to tím, že mu řeknu:"Že tě chytím"! A on "JÓOO!?" a už prchá, já ho chytám, různě na něj číhám ve skrýších,.. a když ho náhodou chytnu, tak ho samozřejmě pustím, ale do klece ho nedám. Až potom jdeme dělat to jídlo a jde do klece.
anonymní (neregistrovaný) 27.01.2012, 12:47:16 xxx.xxx.78.58
My máme našeho teprve od srpna, do klece chodí zatím dobře, ale když třeba někdo zazvoní nebo se zrovna něco vyskytne, kdy je ho třeba dát do klece rychle, to si taky hrajeme na honěnou - bere to jako srandu, většinou skončí na lustru a z něj ho bez problémů vezmu :-)
anonymní (neregistrovaný) 27.01.2012, 16:32:34 xxx.xxx.255.234
Zkuste se vžít do role papouška. Šli byste dobrovolně jen tak do klece, když si krásně můžete poletovat? A odpovězte si, co se musí stát, abyste do té klece šel. No a tak se taky chovejte k papouchovi.
anonymní (neregistrovaný) 27.01.2012, 18:16:40 xxx.xxx.86.213
Já mám tři andulky a chodí domu bez problémů :) Je fakt, že mají otevřeno celý den, tak chodí ven a do klece, jak se jim líbí. Večer ví,že musí jít, protože jsou zvyklé spát na svých místech, takže už jsou kolem 19 hod. sami dobrovolně v kleci a čekají, kdy je zavřu. No i kdybych nezavřela, tak už nikam neletí.......Prostě mají režim :)
anonymní (neregistrovaný) 27.01.2012, 19:19:09 xxx.xxx.255.234
To je sice moc hezké, ale andulka je andulka a amazoňan nebo jakýkoli větší papoušek je něco jiného. Ty neni možné nechat bez dozoru. U našeho jsem si šla jen umýt ruce, a u klávesnice písmenko pěkně po písmenku v čudu.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.