Aktuálně: 3 704 inzerátů210 192 diskuzních příspěvků18 251 uživatelů

Senegal a Žako spolu???

Marketa (neregistrovaný) 26.01.2012, 00:09:54 xxx.xxx.205.70
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli nemáte někdo zkušenosti s těmahle dvěma papouškama dohromady. Nemyslím tím ale, že by byli ve stejné kleci, každý by měl svojí, jde mi spíš o to, jestli by se snesli když by byli oba puštění...Máme 9 měsíčního senegalce a chtěli bysme ještě žaka. Byla bych ráda kdyby se někdo, kdo s nimi už má zkušenost, ozval. Vím, že záleží kus od kusu,jak si papoušci sednou a je jasný, že je Žako větší a silnější a tím pádem nebezpečnější pro senegala, ale spíš mi jde o to, jestli má někdo tuhle zkušenost pozitivní, jakože si papoušci fakt výborně sedli a pouští je k sobě normálně. Děkuji za jakékoli postřehy a zkušenosti:o)
Lenka (neregistrovaný) 26.01.2012, 16:49:31 xxx.xxx.238.151
Známá koupila k senegalovi žakynku, kterou jako "pán domácnosti" od prvního dne napadal, když byli oba puštěni. Totéž přes mříže klece. Žakyna nevydržela a prokousla mu ozobí. Teď má senegal respekt, ale nemají se rádi, někdy stále proběhne napadání. O křiku nemluvě. Totéž už na netu taky někdo dříve psal. Stejná zkušenost.
anonymní (neregistrovaný) 26.01.2012, 18:08:51 xxx.xxx.74.6
To neznamená, že keď je žako väčší a silnejší je pre senegalca nebezpečný. Veľmi veľa zálleží od toho kto z nich bude dominantnejší, kľudne sa múže stať,že senegalec bude preháňat žaka.
anonymní (neregistrovaný) 27.01.2012, 15:17:13 xxx.xxx.62.209
***To neznamená, že keď je žako väčší a silnejší je pre senegalca nebezpečný.*** bohužel znamená. ono je jedno, kdo bude prudit koho. protože v okamžiku, kdy se proháněnej žako naštve nebo se bude cítit zahnanej do kouta, nemá senegalec šanci. můj dominantní pyrura by mohl vyprávět... kdyby měl čím... kdyby se snad někomu zdálo, že pyrura je oproti senegalci mnohem menší, tak znám dominantního meyeráka, který dopadl bohužel mnohem hůř než ten pyrura. čímž netvrdím, že člověk nemůže držet různé druhy papoušků. ale měl by počítat s komplikacemi a měl by mít připravená řešení, zvláště u singl držených domácích mazlíčků. u voliérového chovu zpravidla spolehlivě situaci řeší cihlová zeď nebo dostatečně vzdálené dvojité pletivo ;)
Obrázek
anonymní (neregistrovaný) 02.02.2012, 20:15:30 xxx.xxx.190.9
Dnes jsem záležitost senegal - žako řešial s chovatelem a bylo mi řečeno, že by to neměl být až takový problém, pokud nebudou ve stejné kleci, jen žako jako přistěhovalec bude mít problém s mluvením, protože bude okoukávat chování senegalce. Já osobně mám strach z toho, že by senegalec mohl žaka brát jako vetřelce a mohl by se trápit. Také se obávám, aby to v obou papoušcích nevyvolalo agresivní chování vůči sobě i člověku, nebo ,aby přítomnost žaka, senegála netrápila natolik, že by si mohl začít vyškubávat peří. Mohla bych znát názor někoho z Vás?
ŠÁRKA (neregistrovaný) 01.02.2013, 18:39:48 xxx.xxx.38.136
Dobrý den mám senegala a žaka a ten první toho druhého nemuže ani cítit žako se zatím bojí je to mládě kdežto senegal kdyby mohl tak ho roztrhá ano byl tady první tak to tak i bere neekzistuje je mít oba puštěné na ráz
anonymní (neregistrovaný) 01.02.2013, 22:48:27 xxx.xxx.241.246
podle mě je to nesmysl.když dva mazlíky,tak stejného druhu a rozdílného pohlaví.uděláte dobře pro ptáky a i pro sebe.věřte mi to.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.