Zdravím Vás všechny,řekněte mi z jakého zvěřince jsou tyhle fotečky,to snad není pravda . . .U nás v Opavě to takhle ve Zverimexech vůbec nevypadá,ač nakupuji výhradně u chovatelů,tak často navštívím zverimex a chci nějakého slušného jedince zachránit. Je hrůza čeho všechno je člověk schopný . .chudáci ptáčci . .
Pro petra, to je foceno u čínské restaurace?? . .To mi říkej . .ještě před půl rokem jak jsem tam byl,tak Žako byl v pohodě . .no hrůůůůza . .ani podívat se na to nedá . .
ja jsem taky z Opavy,byl jsem tam taky tak před pul rokem a žako byl krasny, dokonce myslim že je od malitele nebo od nějake prodavačky a ani nebyl na prodej??????????????????
byl jsem před Vánoci ve Zvěrokruhu v Ostravě na Karolince, žako, kakadu triton, ararrauna a mnoho dalších malých celkem v dobré kondici, dobře krmeni - směs zrní + čerstvé ovoce, ara volně, žako klec otevřenou. Takž e dojem dobrý - jen ceny více než dvojnásobné než u chovatele, no ale nevemte po propagaci kamenných obchodů na tv Prima!
4verona:ahoj, je sice dobré, že ti to není lhostejné, ale prezentovat to na forech nic nevyřeší, tedy alespoň pro ptáky. Obchod se zvířaty má mnoho podob a záleží jen a jen na přístupu lidí. Takže za tenhle špatný stav zvířat je celkem jasně daný viník, a to prodavači konkrétního zverimexu. Znám dost obchodů, kde je o ptáky postaráno líp než u nových majitelů.
Takže pokud nemáš z minulého režimu osobní povahový problém z oznamovací povinností, je potřeba ty fotky ukázat tam, kde s tím mohou něco dělat.
Z osobní zkušenosti vím, že někdy stačí probrat to přímo s obsluhami v obchodě. Pokud nezaberou, poslat jim tam při obchůzce párkrát měšťáky, kteří je upozorní, že to mají ve vlastním zájmu řešit, jinak bude hůř, protože přijde kontrola z jediné instituce, která jim na to může vypracovat zprávu pro vyměření pokuty či omezení činnosti, a to je veterinární správa, kam ty fotky patří.
Většinou se zaleknou už jen zvýšeného zájmu a zubožená zvířata z obchodu bohužel buď zmizí nebo se situace začne lepšit.
Jinak se tu budeme všichni jen zbytečně rozčilovat a hádat a ptákům to nijak nepomůže. Dej vědět, jestli se něco změní.