Dobrý den.Mám v bytě novou voliéru-
vnitřní rozměry: D 101 x Š 61 x V 160 cm (vč. střešních půlkruhů)
mřížková vzdálenost: 2,1 cm vpředu a vzadu, 2,5 cm po stranách
mřížky s povrchovou úpravou (práškově lakované)
tloušťka mříží: 3,5 mm
Stačí pro aru araraunu?Pokud ne kterého z papoušků byste mi doporučili-žako,amazoňan modročelý,kakadu bílý,kakadu molucký,ara červenoramenný,ara malý.Chceme hlavně milého domácího společníka na celý život, který se rád mazlí.Pokud se naučí mluvit ,bude to fajn. Mám přítelkyni a dceru.
Děkuji za rady.
Bohdan
Ara červenoramenný je dosti živý ale také dost hlučný. Já chovám párek Ar v bytě a někdy je to docela nářez. Oba dva papoušci jsou krotcí, jakmile přijdu s práce tak by se uřvali a musím je pustit hned z klece. Pak je mám pořád na rameni, umí mluvit pár slov. Mám dvě dospívající děti a k těm papoušci moc nejdou natož aby se nechali pohladit, to by je hned klovli a že to umí až do krve. To můžu jenom já a nikdo jiný. A také tenhle druh Ary je párový a je o hodně lepší když máte dva a ne jednoho. Já už kolikrát přemýšlel že je prodám a koupím nějaký tišší druh ale už to nejde, to je jako bych prodával vlastní dítě....
Já osobně bych zkusil třeba Senegalce, Žaka ( ten má výborné vlohy pro mluvení), Mníška atd.
Pokud je myšleno ž že těch 10-12 hodin z papouškem nebude nikdo nebo bude v kleci tak si pořidte rybičky,nebo šneky,-s papouškem je potřeba bít minimálně 3-4 hodiny ,(kakaduuové bivají hodně problémoví)
amazonani jsou velice komunikativní a celkem příjemní ptaci,ale jsou dost hluční.je to těžké,žádný papoušek nesedí v kleci potichu jak pěna.no myslím,že je vše o čase který mu chcete věnovat.pokud ale není nikdo půl dne doma,neberte snad žádného.tím se vás nechci dotknout.pokud jste doma málo,kupte si pár.dva se lépe zabaví,nebude jim po vás tolik smutno.
4 bohdan6 - výběr je zcela jsitě jen na vás, jen bych vám vaše tři kandidáty seřadil podle hlučnosti - neejtišší je žako, největší řvoun z vyjmenovaných bude kakadu bílý.