papoušek se třese
Dobrý večer.
To, že se papoušek místy třepe není hned signál, že by jste se měl plašit. U našich papoušků to pozoruji kolikrát běžně. Příčina může být jakákoli jako u člověka. Vám se taky mohou místy klepat ruce, nebo vás "střese", může to být i nadšením. Pokud to není ustavičné, dlouhotrvající a často nápadné nepřikládal bych tomu velkou hodnotu. Co se týká hraček, zejména těch nových. Žako jako papoušek sám o sobě je velký konzervatista tzn. že nemá zrovna rád nové věci nebo změny. Buďte svým způsobem rád, že jen v uvozovkách se s hračkou pere nebo na ni řve. Znám případy, kdy se žako s novou hračkou nemohl vyrovnat a přestal žrát a než se zjistilo proč nechce žrát tak se i škubnul. Jakmile se dala hračka pryč, problémy ustali. Tento druh papouška je schopen špatně reagovat i na změněnou misku na žrádlo nebo na pití. Proto pamatujte, máte papouška který má rád své a nerad se přizpůsobuje novým věcem.
Dobrý den , chtěla bych požádat o radu .. mám doma amazoňana asi šest měsíců a teď poslední dva dny pozoruji že se chvílemi třese a klepe a je nesvůj a z toho se oklepe a je dobře..k veterináři ho zatím brát nechci jelikož je to asi 60 km daleko a on nemá rád cesty autem ..nemáte s tím někdo prosím zkušenosti ?
Dobrý den,
mám 2 mesíční andulku, doma ji mám druhým dnem.Třese se, tak chci poprosit o radu, jestli to může být novým prostředím. Také ji často beru na ruku. Díky za jakoukoli odpověď.