Po dohodě s adminem chci pozvat širší chovatelskou veřejnost k alespoň občasným návštěvám místního chatu, na kterém je v současné době jen užší okruh chovatelů a témata jsou vyčerpána. Pak se tam každodenní přítomní baví převážně o věcech mimo téma. Což sice jistě není na škodu, ale rozhodně to není pro některé další očekávaným chovatelským přínosem. Jestli máte zájem diskutovat o chovatelské problematice, zkuste prosím alespoň občas nejen nakouknout, ale zapojit se. Díky předem, pokud se najde nějaká nová neokoukaná tvář :-).
Diskutovať o chovateľskej problematike, by sa malo v prvom rade na fóre a nie na chatu. "Príďte večer na chat, tam vám poradíme " to tu už bolo. Ďakujem.
Během dnešního dne jsem narazil na tři nová přihlášená jména na chatu - byla osamocená, takže pro nové zájemce bych ještě jen doplnil pozvání od Petry jen o časový údaj - chat momentálně "žije" spíše po 20 hod.
Svého slovenského kolegu musím ovšem podpořit - na diskusním foru se dají informace a odpovědi dohledat zpětně, na chatu zapadnou. Takže i z mého pohledu je diskuzní forum pro chovatelé a zájemce o mazlíčky přínosnější. Jinak samozřejmě proti chatu nic nenamítám.
Dobrý večer, při zakládání tohoto příspěvku jsem očekávala povětšinou negativní reakce, tak jak tomu již v minulosti bylo. Mohl by mi někdo objasnit, k čemu má tedy chovatelský chat sloužit? V pravidlech je na prvním místě napsáno, cituji:
"tento chat by měl sloužit ke sdělování informací či výměně názorů, týkajících se hlavně chovu zvířat".
Je mi jasné, že pokud se tam s někým setkám častěji, asi nebudu stále psát o ptácích, tolik se toho zas neděje, obzvlášť v zimě, kdy je ve volierách klid a s ohledem na brzkou tmu návštěvnost chatu vyšší.
Oproti diskusi vidím kromě nedohledatelnosti příspěvků později další celkem zásadní rozdíl. Pokud na diskusi založím příspěvek a po několika hodinách se podívám na reakce, nestačím se divit, jak různorodé názory naprosto změnili zadání, to se mi na chatu opravdu stát nemůže. Navíc mám možnost se tam dotázat i více konkrétních chovatelů, jejichž názor považuji za přínosný.
současný obsah chatu zahrnuje asi tak sotva 10 % chovatelství, vše ostatní je od flámování, harašení, přes výchovu dětí až po narážky na právě nepřítomné.
Přiznám se, že už tam několik dnů pouze vstupuji jako čtenář na krátkou dobu, a je mi velmi líto, že po zrušení chatu na ifauně vlastně jinou možnost nemám.
Proto jsem zde v dobré víře založila toto téma, jsem přesvědčená, že by se našlo víc lidiček, kteří by rádi psali o svém koníčku s někým stejně "ujetým".
Pravděpodobně se mýlím.
Hezký večer
myslím si preferovat chat před diskusí a nebo diskusi před chatem je nesmysl, nebot obojí má svoje výhody a nevýhody,které nebudu už tady rozebírat Vždyť se každý může dobrovolně rozhodnout ,kde hledat pomoc nebo rady.Když někdo někoho zve na chat, tak tím přeci nesnižuje úroveň diskuse.
pro Petru: zájem o diskutování jsem měla a potřebovala jsem něco nutně poradit.Nikdy jsem nechatovala a tak než jsem se rozkoukala co a jak,tak jsem se stala terčem posměchu,že neumím asi rychle číst.Víckrát jsem už na chat nešla.Radu jsem nakonec získala tady na diskuzi.Hezký večer Jana
Ještě musím zareagovat na příspěvek nade mnou ,Peťula nepsala, že se na zdejším chatu schází nepřátelé nebo špatní lidi,ale naopak zvala nové tváře k návštěvě ,aby se diskutovalo více k chovatelství .Není to chat pouze pro zvané ,ale přístupný všem kdo má zájem diskutovat o čemkoliv ,ale hlavně o chovatelství.