Dobrý den. Ze začátku jsem měla jednu andulku (samičku), žila sama tak 3 roky. Jenže z důvodu, že pozdě přicházím domů, jsem jí pořídila spolubydlícího, aby si mohla s kým povídat a nebyla sama. Nový spolubydlící je mládě (sameček), a jde na něm vidět, že by moc rád byl s tou druhou. Jenže samička ho spíše odhání a odmítá jeho společnost. Oba žijí v jedné velké kleci, spolu jsou již 2-3 měsíce a stále se nic nezměnilo. Máte,prosím, nějakou radu jak ty dva spřátelit? Už si nevím rady.
ahoj, zkuste jim změnit prostředí. Odchyťte je, dejte klec do jiné místnosti a dejte do ní místo bidel větvičky, ať mají co nejvíce rozptýlení, přehoďte i misky. Původní samička znejistí v novém prostředí, a třeba ho bude potom více tolerovat. A ikdyž je pozdě na takovou radu, bylo lepší jí koupit dospělého samečka, i ochočený by se jistě našel. Takhle to nevyrovnané chování ještě pár měsíců potrvá.
Hezký den
já bych zkusil je dát ,každého do jiné klece ,ale vedle sebe ,aby na sebe viděli a dal bych jim nějaký čas .Sameček dospěje a samička jeho přítomností dojde k toku,bude přístupnější ke společnému soužití.Samozřejmě ,že i ta rada přede mnou může vést k úspěchu je jen na vás pro ,kterou se rozhodnete .Je i možné, že ani jedna rada neuspěje a andulky se nikdy neskamarádí,