Zdravím,
náš andulák, kterému je už skoro 8 měsíců, nelítá podle pravidel :D. Poprvé, když jsme po pustili (vytáhla jsem ho, mohlo mu být 3-4 měsíce) narazil do zdi a okna, a tak jsme ho chytili a dali zpátky do klece. Podruhé, když vyletěl sám (bylo mu tak 5 měsíců), narazil do okna, zdi a spadl do peřin, a tak jsme ho chytili a dali zpátky do klece. Dnes jsme mu otevřeli vrátka (je už zcela ochočený) a on si na ně sedl. Koukal a potom pomaloučku vlezl na ruku, došel až na rameno, kousal nos. Potom z ničeho nic vzlétl, narazil do jedné zdi, do druhé, do třetí, potom letěl k televizi, ale obrátil se a letěl k oknu a zachytil se na záclonu, kterou jsme mimochodem kvůli němu koupili. Tak co dál pro něho máme udělat, aby normálně létal po pokoji, který zná? Vůbec nelétá do kruhu, jak se píše, ale naráží do zdí. Kam sednout, si má. Nebezpečné věci jako kaktus, tužky, nebo věci, ze kterýchby mohl spadnout byly oddělány. Bílé zdy jsme polepili nálepkami. Máme strašný strach, aby si nezlomil vaz, nebo neměl otřes mozku.
Není třeba slepý nebo nemá šedý zákal .. zpočátku je normální že si ptáček naráží do zdí, které nezná, ale pokud je to opravdu až takhle, zamyslela bych se zda opravdu ten šedý zákal nemá.
Jestli že ho pouštíte jednou za dva až tři měsíce tak se ani nedivim že má špatnou leteckou orientaci. Pouštějte ho každý den a uvidíte jak se bude orientovat.
Neregistrovaný: No jo, ale když vidím, jak vyletá a naráží do zdí a stropu, mám strach, že se mu něco stane. Nerada bych o něho přišla, moje vize byla nechat mu otevřená dvířka, ať si vyletí kdy chce, přes celý den a ať se volně pohybuje. Je to truhlík.