Aktuálně: 3 744 inzerátů212 249 diskuzních příspěvků18 280 uživatelů

Andulka

Jana Čapková (neregistrovaný) 14.12.2011, 06:54:31 xxx.xxx.152.247
Dobrý den, včera se mi stal takový problém. Pustila jsem andulky proletět a mezi obývákem a kuchyní máme takový výběžek ze zdi a ona mi ta 1 do te zdi vrazila, docela hodně.Nejdřív seděla na zemi a byla hodně zlblá, pak začala i lítat,ale špatně. Dala jsem jí zpět do klece, je asi špatná na nohy, protže se s nimi hdoně špatně drží,ale pořád má snahu lést po kleci nahoru a i žere. Chci se zeptat, jestli ji mám nechat, že to třeba bude dobrý nebo ji nechat uspat, aby se netrápila?Děkuji
Peťula (neregistrovaný) 14.12.2011, 09:53:27 xxx.xxx.6.82
Dobrý den, to je mi líto, andulka nebude špatná na nohy, spíš bude mít otřes mozku. Dejte ji do klidného teplého prostředí, klidně do tmy, ať je v naprostém klidu. Pokud možno oddělejte vyšší bidla a nechte jen jedno nízko nad dnem, aby si na něj pro pocit bezpečí mohla vylézt, a nevysilovala se šplháním nahoru.. I mističky jí dejte na dno. Pro lepší hojení je třeba zvýšit dávku vitamínu B, ten seženete ve veterinární ordinaci, možná i ve zverimexu. Bohužel více pro ní asi vy ani veterinář v tuhle chvíli udělat nemůžete. Držím palce.
Peťula (neregistrovaný) 14.12.2011, 09:57:39 xxx.xxx.6.82
Ještě doplním, ta věta "dejte ji do tmy", vypadá příšerně, myslím tím do tmavší místnosti a jen na pár prvních hodin, protože přímé světlo samozřejmě přes oči stimuluje mozek k činnosti. Když nás bolí hlava, taky si zavřeme oči :-). Když přežila od včerejška, nemuselo by to být tak zlé. Samozřejmě je to jen rada na dálku, sama musíte vidět, jak moc papoušek trpí, a posoudit, zda nastal čas ukrátit mu trápení.
Jana Čapková (neregistrovaný) 14.12.2011, 10:41:19 xxx.xxx.152.247
děkuji moc za radu
mindulka
mindulka 30.12.2011, 15:40:37 xxx.xxx.64.242
Dobrý den, chci se zepta. Mám andulku(mládě od chovatele) již 6 dní naučila jsem ji docela na prst. Pustila jsem ji jednou ven, a stále běhá u vrátek, že chce ven neděje se sní něco? nebo když ji chci vyndat z klece tak mi na prst strašně křičí a vůbec nikdy nezpívá pouze křičí.. jdu na ní pomalu a dávám ruku pryč co mám dělat prosím:(
Peťula
Peťula 30.12.2011, 16:57:08 xxx.xxx.6.82
Ahoj, jestli tomu dobře rozumím, a máte ji 6 dní, tak na ni strašně spěcháte, chce to jen čas a trpělivost.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.