Dobrý den,
včera se mi stal takový problém. Pustila jsem andulky proletět a mezi obývákem a kuchyní máme takový výběžek ze zdi a ona mi ta 1 do te zdi vrazila, docela hodně.Nejdřív seděla na zemi a byla hodně zlblá, pak začala i lítat,ale špatně. Dala jsem jí zpět do klece, je asi špatná na nohy, protže se s nimi hdoně špatně drží,ale pořád má snahu lést po kleci nahoru a i žere. Chci se zeptat, jestli ji mám nechat, že to třeba bude dobrý nebo ji nechat uspat, aby se netrápila?Děkuji
Dobrý den, to je mi líto, andulka nebude špatná na nohy, spíš bude mít otřes mozku. Dejte ji do klidného teplého prostředí, klidně do tmy, ať je v naprostém klidu. Pokud možno oddělejte vyšší bidla a nechte jen jedno nízko nad dnem, aby si na něj pro pocit bezpečí mohla vylézt, a nevysilovala se šplháním nahoru.. I mističky jí dejte na dno. Pro lepší hojení je třeba zvýšit dávku vitamínu B, ten seženete ve veterinární ordinaci, možná i ve zverimexu. Bohužel více pro ní asi vy ani veterinář v tuhle chvíli udělat nemůžete. Držím palce.
Ještě doplním, ta věta "dejte ji do tmy", vypadá příšerně, myslím tím do tmavší místnosti a jen na pár prvních hodin, protože přímé světlo samozřejmě přes oči stimuluje mozek k činnosti. Když nás bolí hlava, taky si zavřeme oči :-). Když přežila od včerejška, nemuselo by to být tak zlé. Samozřejmě je to jen rada na dálku, sama musíte vidět, jak moc papoušek trpí, a posoudit, zda nastal čas ukrátit mu trápení.
Dobrý den, chci se zepta. Mám andulku(mládě od chovatele) již 6 dní naučila jsem ji docela na prst. Pustila jsem ji jednou ven, a stále běhá u vrátek, že chce ven neděje se sní něco? nebo když ji chci vyndat z klece tak mi na prst strašně křičí a vůbec nikdy nezpívá pouze křičí.. jdu na ní pomalu a dávám ruku pryč co mám dělat prosím:(