Aktuálně: 3 730 inzerátů209 868 diskuzních příspěvků18 242 uživatelů

Samice králováka - pomoc

fylip
fylip 11.12.2011, 11:44:47 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Dneska, když jsem přišel k voliéram jsem viděl samici králováka na zemi. Když jsem přišel blíž, vyšplhala na bidlo, ale když se snažila přeletět, tak v polovině voliéry přistála. Samici jsem chytil, dal do malé klece, kterou jsem umístil do tepla a namířil na ní lampu. Nedávno jsem dával do vody promotor, myslíte, že to můžu zopakovat? Večer jí chci preventivně odčervit. Máte někdo podobnou zkušenost? Jak jste to po případě řešili? Samice je rok 09, se samcem už se letos pářili, dokonce to bylo nedávno, tak mě napadlo, jestli v sobě taky nemá vajíčko, to jsem ale prohmatáním nenašel. Předem díky za odpověď.
anonymní (neregistrovaný) 11.12.2011, 13:18:36 xxx.xxx.74.6
Ahoj Filipe.. Ak je samica v štádiu, že už nelieta, tak neodčervuj, zabiješ ju. Drž ju v teple a do vody jej daj Amivit spolu s amoxicilinom. /Amoxicilín - liek duomox,500, alebo 375 Pol tablety rozdrviť na 2.5 dcl vody, alebo 375 na 1,5, až 1,8 dcl vody. Ak jej to pmôže, tak ju odčervi za 10 dní, skôr nie. Antibiotikum podávaj min. 7 - 10 dní. Počas liečby nepodávaj žiadne ovocie ani zeleninu, z toho dôvodu, aby pila čo najviac vody s liečivom. Nech sa darí. V.S.
anonymní (neregistrovaný) 11.12.2011, 13:29:14 xxx.xxx.63.251
zdravím,odčervování taky nedoporučuju.s antibiotiky opatrně.nedávát ovoce také proto,aby na antibiotika nevznikla alergická reakce.
fylip
fylip 11.12.2011, 14:12:05 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Děkuji za příspěvky. Samice už žere, ovoce a zeleninu jsem z klece odstranil, ale nevím, kde sehnat tyto léky, zkusím obvolat pár známých a snad někdo bude mít. Jetě doplním, že páření, které jsem zpozoroval probíhalo asi před třema týdnama, možná o něco méně. Samice má trošku svěšený ocas a menší hrb nad ocasem. Před tím, než snesla má samice penanta jsem u ní pozoroval to samé, ale ve větším měřítku. Co myslíte, může to být i vajíčko?
anonymní (neregistrovaný) 11.12.2011, 14:41:56 xxx.xxx.63.251
mohlo by to být vejce,víte,to je těžko říct.ty prášky dostanete u veta,nebo jestli máte známého třeba obvodáka tak je taky napíše.spousta léků je totožná u zvířat i lidí.antibiotika,léky upravující srdeční rytmus,funkci ledvin.jen to dávkování bych opravdu probral s někým,kdo do toho fakt vidí.at vám to dobře dopadne
anonymní (neregistrovaný) 11.12.2011, 18:04:37 xxx.xxx.74.6
Filipe je to humánne širokospektrálne antibiotikum, predáva sa v lekárni a ako píše 63.251, nemusíš sa báť, to dávkovanie bolo určené MVDr M. Kelecsényim a úspešne použité vo viacerých prípadoch. Ale maj ju v teple a ak to je vajíčko, tak zajtra by si ho už mohol nahmatať a v tom prípade nedávaj ATB. a ani neodčervuj.
fylip
fylip 11.12.2011, 18:36:55 xxx.xxx.80.34
Dobrý večer, Samice sedí na bidýlku, žere, pije, není načepýřená, naopak sedí a má pořád uhlazené peří. Myslím, že to opravdu bude vajíčko, i když nevím, jak jí to mohlo bránit v přeletění voliéry.
fylip
fylip 11.12.2011, 18:38:52 xxx.xxx.80.34
Ještě doplním, že nemá průjem, trus je pevný a má normální barvu. Známí mi doporučil zítra odčervit, ale jen pokud bude v takovém stavu, jako je dneska. Kdyby přestala žrát a začala sedět načepýřená, tak odčervovat nemám, tak nevím, je na to hodně názorů.
fylip
fylip 18.12.2011, 14:44:49 xxx.xxx.80.34
Čau Matuši, Samici mám ještě pořád v teple. Už vypadá lépe, létat taky začala, ještě jí chci ale nechat v klidu, mimo dosah samce, aby se zase nezačali pářit a zbytečně jí neoslaboval. Dál nevím, jak to udělám s přemístěním ven. Samce mám ve voliéře s betonovým, nevytápěným záletem a dát tam teď samici by pro ní byl vzhledem teplotě jenom další velký šok, takže nevím jak dál, musím si to ještě pořádně promyslet. Do vody jí pořád přidávám promotor. Žere všechno, jako doposud. Viděl jsem jí, jak vodu s promotorem pije, takže jí myslím nevadí.
anonymní (neregistrovaný) 18.12.2011, 15:06:21 xxx.xxx.74.6
Filipe zbytočne ju s promotorom stimuluješ na hniezdenie. Dávaj jej do vody Citrex a ak ho nemáš tak Acidomid a tri dni po sebe Knoblamin, potom Optimin na doplnenie vápnika, ale nie vitamíny stimulujúce k hniezdeniu. Myslím si, že pri tvojej starostlivosti, jej stačia vitamíny z ovocia a zeleniny.
cone (neregistrovaný) 18.12.2011, 16:27:37 xxx.xxx.67.3
Dobrý den, nesouhlasím s názorem, že Promotor jen stimujuje papoušky na hnízdění, podávám se i jedincům oslabeným, pomáhá odstanovat nedostatky ve výživě, nutriční poruchy a pomáhá při stresových situacích. Samozřejmě se podává i při reprodukci a snůšce.
anonymní (neregistrovaný) 18.12.2011, 16:42:22 xxx.xxx.74.6
No myslím si, že u Filipa niečo také, ako sú nedostatky vo výžive nehrozí. Myslím si, že jej treba skôr minerály a stopové prvky, ktoré dodá Optiminom a trebárs Elektrolytom.Citrex som radil na potlačenie prípadnej bakteriálnej invázie v zažívacom trakte. Určite by ním nič nepokazil, skôr naopak.
fylip
fylip 21.12.2011, 20:17:24 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Přišel jsem sem po delší době, tak odpovídám až teď. Dneska jsem navštívil veterináře a dovezl mu trus na rozbor. V pátek si mám zavolat a zdělí mi výsledky. Podle něj jsem zatím postupoval dobře, abych jí nepředávkoval, tak zatím nemám podávat nic jiného, než promotor, ten jí prý jen pomůže a pokud se v trusu najdou nějací paraziti, tak znovu odčervit.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.