Já začnu.
Dnešním dnem je to po druhé co jsem ptákům předložil novou směs krmení. Včera večer mi bylo jasné, že si ptáci na toto krmení musí zvyknout, protože jeho spotřeba byla velmi malá. Do kýble jsem vsypal denní dávku naklíčených zrnin pro 5 pár. Dále jsem přidal rozmraženou zeleninovou směs, která by neměla být ledová. Tato směs obsahuje mrkev, celer, hrášek, kukuřici, brokolici (stojí v Peny marketu cca 10 Kč - 850 g) Dále jsem přidal rozmražené červené jeřabiny a rozmražené na půlky pokrájené šípky (šípky zlikvidují jako první). Dále jsem do směsi pokrájel na malé kousky (tak aby se přibližně blížili stejným menším rozměrům) jablko, mrkev, hrušku Naspi (Čína), okurek, banán (bez slupky), pomeranč (s kůrou dobře omytý), červený grep (s kůrou dobře omytý), ovesné vločky, piškoty (piškoty jsem rozlámal na menší kousky, tak aby to odpovídalo stejné velikosti), trochu rozlámaných kousků suchých rohlíků.
Na závěr do této směsi jsem přidal průmyslově vyráběnou vaj. míchanici (Witte Molen cena 140 Kč -2Kg od firmy Podstufka) a dále pak ALL Pet All Mix.
All Pet All Mix je vaječno - ovocná směs pro papoušky s ořechy a čili papričkami.
Složení: vaječný biskvit, ovoce, ořechy, med, vejce, čili papričky, kvasnice, barvivo E102, E124, E133, antioxidant BHT (1kg - 85 Kč od firmy Podstufka). Nečekejte od All Pet All mixu žádné zázraky. Podle mě ho všichni ptáci nepřijímají a taky si delší dobu na něj uvykají.
Zde přikládám fotografii celé směsi, kterou jsem krmil. Je dobře promíchaná.