Snáší vejce bez partnera
Ne, divné to není, je to samozřejmé. Ke snášení neoplozených vajec slepice kohouta nepotřebují 🙂.
Moc prosím, máme páreček korel a mají asi dva měsíce staré mládě. Všichni bydlí ve společné vnitřní voliéře bez problémů, ale samička snesla dřív, než sme stihli odstranit budku další vajíčka a spolu se samečkem se vzorně střídají a sedí na nich. Samička měla už 2x průjem a už je to skoro 2 měsíce, co na vajíčkách sedí (v podstatě od té doby, co mládě vylétlo z budky ven). Když je chci vytáhnout, jsou agresivní. Teď nevím, zda můžu vajíčka a budku násilím odstranit, aby si samička odpočinula. Bojím se, že bude strádat. Jaké je nejlepší řešení? Vzít jim vajíčka i budku nebo jen vajíčka? Ta jsou určitě neoplodněná. Děkuji!!
Moje korela dělá to samé. Asi je to normální. Hodně se to řeší i tady https://mazloun.cz/korely-papousci-zacatecniku/
Dobrý den, máme roční samičku korely a poslední dobou vydává pro mě neznámé zvuky.Dají se přirovnat k vrzání,nebo vrnění. Přitom se jakoby přikrčuje a dává chocholku dozadu. Můžete mi poradit jestli je to normální ,nebo ne ? Díky Radim.
Dobrý den,mám alexadra čínského - samičku bez partnera a dnes mi snesla vajíčko ,jak dlouho může snášet a jak ji mám přilepšit krmení,vitamíny , aby se moc nevysílila.Děkuji