Snáší vejce bez partnera
Ahoj, máme šestnáctým rokem Žako kongo v domění, že je to kluk. Během 10ti dnů ale snesla tři vajíčka, takže holka. Stále na nich sedí. Je to pravidelně po čtyřech dnech. Netrápí se?
Odpověď na příspěvek uživatele Marie S. z 19.11.2016, 12:10:08
Snesení vajíčka není žádná tragedie. Podařilo se jí snést první vajíčko, tak se jí podaří snést možná i další vajíčka. Ke snášení vajíček ji ničím nepodněcujte, ani budkou, ani výživným krmením. Zeptejte se zkušených chovatelů, jaké má mít krmení, aby vajíčka nesnášela.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 16.11.2017, 18:05:52
Možností řešení:
- Pokud chcete, aby měla mláďata, musíte jí rychle pořídit budku, partnera (tj. prověřeného "tutového" samečka) a vydatnou výživu dle doporučení zkušených chovatelů. Dopřát klid, ticho, spíše šero.
- Pokud nechcete mláďata, musíte ji krmit méně vydatnou výživou, žádnou budku ani jinou možnost ke snášení vajec jí nedávejte. Vhodné více světla, více pohybu, cvičení, zábavy, hraček, neklidu, aby zapomněla na hnízdění.
- Můžete ji vrátit chovateli nebo do Zverimexu nebo ji darovat někomu (nedoporučuji, byl by to pro ni stres).
Anonymní: Mám dva roky papouska v domneni ze je to kluk a dnes ráno mi snesl vajíčko takže je to holka. Na vajíčku sedi braní ho ze všech sil co s tím mam vajíčko sebrat nebo ne? Bojím se aby mě měl na dále rád jako předtim. Nechával se drbat a mazlil se dokonce se naučil spoustu kousků. Co mÁmos dělat?
vejce nenápadně vyměňte za oblázek a vysaďte zelené krmení, samičku po pár dnech přestane "vajíčko" bavit, když uvidíte že si ho již vůbec nevšímá odeberte jej. můžete taky zkusit samičku více zaměstnat aby na hnízdění zapoměla