dobrý den,,dostali jsme překrásnou klec,,má ale 3,5cm mezi drátkama,,chováme astrildy ale taď se zamýšlíme,jaký ptáček by v této kleci spokojený,,je skoro dvoumetrová na výšku a má 50cm v průměru.,,přemýšlíme o papouškovi,který rád šplhá,,jen bychom moc rádi,kdyby byl tichý,,vím,je to asi nesplnitelné,ale doporučí mi tu nějaký zkušený chovatel opravdu příjemného ,na pozornost nenáročného papouška,který nemá psychické výkyvy?,,samozřejmě možnost proletu bychom mu poskytli,,děkuji moc ,,Iva
Jestli čtu dobře 3.5 cm??? Ještě jsem se dívala jednou na centimetr!! To je rozteč drátů tak na velikost papoušků druhu amazoňana a jím podobných. Jiný druh vám tam prostrčí hlavu a uškrtí se. Není to ani na senegalce. Jsem opravdu zvědavá jaký druh vám kdo poradí, aby se papoušek neuškrtil.
líbil by se nám papoušek žlutotemenný,,co myslíte,,je ta rozteč na něj veliká? to pletivo nemá oka,,jen v několika místech je přepásáno jakoby obručí,jina jsou to drátky volně průběžné od vršku až dolů
Menší papoušek než amazoňan se tam neuškrtí, on jednoduše proleze! senegalec a pap. majerův dokáže prolézt roztečí 3cm bez problémů - tedy pokud se nejedná o pletivo s oky 3 x3 cm.
také mě to napadlo,ale ona vypadá vážně jako ptačí,,každopádně když bych to vyřešila tím pletivem,tak by tam mohli být i ti úžasní papoušíčci šedokřídlí a ti by snad využili ten tvar,když šplhají?
Nejsem přímo chovatelka papušíčků, ale hodlám si je pořídit. Myslím ovšem, že pro papoušíčky je vhodnější bednová klec a spíš širší než vyšší. Ale třeba se mýlím.