Dobrý den, mám v plánu koupit si žaka, ale mám dilema. Chtěl bych mu později pořídit protějšek cca 4roky myslíte že by mohli mít mladé. Nebo si tak navykne na majitele že to pak bude problém.
Druhá varianta koupit 2 žaky a mít je odmala jako mazly (jde to vůbec mít dva mazly, nebo se odcizí majiteli) a později je dát do volier aby vyvedli mladé??
Je nějáká z možností reálná? Moc děkuji za odpověď.
Ahoj, Tome. Já mám kamaráda, který má bohaté zkušeností v chovu Žaku tak se ti můžu na to zeptat. Ale,jestli budeš chtít tak ti můžu dat tel.číslo a můžeš se na veškeré odborné věci zeptat a on ti na vše odpoví. Jmenuje se Ondra a je z Opavy a je velice vstřícný, ochotný super chovatel a mám s ním jen dobré zkušeností. Takže, kdybys potřeboval tak mi napiš a já ti na něho pošlu číslo. Já bych ti, rád poradil ale chovám Amazonany, Alexandry malé a Korly. Jinak, přejí hodně úspěchu vroce 2012. Ahoj,Michael z Opavy.
Zeptat se dá přímo i p.Bartla na jeho stránkách (http://www.milanbartl.cz/), kde je přímo i on-line poradna, možnost se ptát soukromě mailem apod. Velice dobrý a jeden z prestižních a velkých chovatelů mj. i žaků. Napsal také velice dobrou literaturu..... no nebudu jej tady vychvalovat, ale žaky má také jako mazly. Psala nám na našich stránkách jednou paní, která si koupila žakynku jako mazlíka. Za pár let na ni nebyl čas, tak jí koupili kamaráda a jsou velice rádi, protože jsou to dvojnásobní mazlíci a doma běžně i vyváději mladé, neměli s tím žádný problém. Samozřejmě více se spolu zabaví, nejsou sami, ale při kontaktu s majitelem jsou oba jako malé děti, které chtějí drbat a předhánějí se v získávání pozornosti. Mazlíky si myslím tímto neztratíte :) Akorát potřebují opravdu prostornou a velikou voliéru, pro odchov a společné spokojené bydlení.