- Příspěvek #81342
- Nahlásit
- Příspěvek #81341
- Nahlásit
Dobrý den, je normální, že se naše samička andulky (máme ještě 2 samečky) zničehonic rozkřičí? Hádají se nebo spíš něčeho bojí? Dík
Mám andulku měsíc doma je od chovatele, ale hrozně se bojí, na prt nechce sotva pomalu strčím ruku do klece pobíhá po bidýlkách a leze do rohů klece, hrozně se bojí. Od chovatele jsem si ji brala, bylo ji 6 neděl.Je to sameček , prosím naučí se mluvit? Chtěla bych ho ochočit, ale jak když se neustále bojí z klece otevřené nejde vůbec ven. Poraďte mi prosím co mám dělat, aby si sedla na prst a mluvil. Předem děkuji
... nechytejte ji do ruky, ruku nestrkejte do klece, nesahejte ji na záda. Pokuste se ji na ruku z klece vylákat piškótkem. Když se bojí a utíká před Vámi, tak ji nepronásledujte. Pokuste se chovat, jako že si ho nevšímáte. On si snad postupně zvykne, a sám přijde k Vám. Naučí se mluvit (možná) teprve pak, až se ochočí.
Ahoj, potřebuji pomoc.
Mám svou andulku asi cca 2 týdny. Nechá se vzít do ruky, občas i pohladit. Uměla na prst, ale to zapoměla. Vždy když jí vemu do ruky vydří tak 10s, a hned chce lítat a když ji pustím do pokoje, tak se pak nechce chytit. Ráda bych ji měla třeba na remeni, nebo v klidu na stole. Nemáte někdo pro mě prosím, nějakou funkční radu ?
předem děkuji za odpověď Lola.
Hlavně bych vyhodila to umělohmotné bidlo, naše anudlka má 3 bidla a jednu větev, je spokojený. A určitě pořídit kamaráda.