Dobrý den
Prosím o radu. Chovám už rok kakariki bylo mi řečeno že je to samička říkám ji Lorinka zde přiložím jejjí fotografii a prosím o určení pohlaví, je přátelská a ochočená. Dnes jsme ji pořídili kamaráda papouška zpěvavého samečka Fida. Nemá tady z Vas někdo zkušenost jak se tyhle dva druhy papoušku spolu snesou?? Lorča ho zatím moc nepříjmá dává mu pěkné kapky a najevo kdo je paní a i Fido je nesvůj Změní se to? Prosím o nějaké chovatelské rady jak na ně. Fotku Fida zatím žádnou nemám Děkuji za odpoveď
No, takhle zdálky bych to tipovala na samečka ... Odpovídalo by tomu i to, že je na nového kamaráda agresivní. Samičky se neperou, pokud k nim někoho vpustíte do klece, jsou ostýchavější a celkově tišší a klidnější ... Zkuste sem dát lepší foto více zblízka.
Jinak gratuluji ke krásné zelené barvě vašeho kakariki. :-)
Myslím, že jinak se kakariki snesou i s jinými papoušky. Např. s andulkami úplně bez problémů, i papoušek zpěvavý by měl být OK.
Děkuji moc za odpověď a gratulaci jsme na něj hrdí. Přikládám hlavítedy více fotek a moc prosím o pomoc určení pohlaví.
Chtěla bych se ješte zeptat máme Lorču už rok říkáme ji jménem i na něj trochu slyší,pokud je Lorinka nakonec sameček máme ji začít říkat Fido? Nevadí to? Nebo to mám nechat tak jak to je???? Děkuji za odpověď
Nejsem odborník,ale myslím si že měnit jméno by byla hloupost jestli na něj slyší.Rozumnější cesta je ho možná trochu poupravit.
A zdá se mi že má přerostlé drápky.Co na to ostatní?
Jinak moc pěkný ptáček.
Děkuji moc Ostatní názory nevím zatím jich moc není snad se to brzy změní. A co říkate na pohlaví? Myslíte že je to opravdu sameček? Bylo mi řečeno že je to samička podle zobáčku,postavy a velikosti. Děkuji za odpověď.
Měnit jméno určitě není dobrý nápad. Však když budete říkat Lori, tak to může být i kluk ... I podle těch dalších fotek bych tipovala na samečka. Až ho budete mít v ruce, nebo venku z voliéry, zkuste ho změřit pravítkem. Samec má i s ocasem kolem cca 28 cm, samička má cca 25 cm ... Na kolik je to ale přesné, to nevím.
Dobrý den, taky typuji samečka, zkuste dát detailní foto tech drápků ,pro kakariky ta klec naprosto vyhovuje ale pro zpěváka a vaší Lorinku? Zdá se my malá