Dobrý den,stavím voliéru pro papoušky(ary,kakakadu,žako)a potřeboval bych poradit,jak mám udělat velký výletový prostor ze zděné vnitřní voliéry( budovy)?voliéra bude d 4m,v 2.8m,š 2m.
Děkuji za rady.
Lukaš
probourat zed a udelat v ni velke okno. Pres leto muze byt vysazene a pres zimu ho nasadite zpet. no a z venci ke zdi postavit volieru. spoustu inspirace najdete na fotkach zde http://papousci.chovzvirat.com/diskuzni-forum/kategorie-1/tema-565/
Dobrý den,
To co popisujete není zrovna praktické. Nejlepší je udělat okna, která těsní a nejlepe se dají zavírat z venku voliéry. Takto můžete i brzo na jaře pouštět papoušky přes den ven a nebát se chladných nocí, stejně tak na podzim. Zatím co, když máte okna na vysazení, můžete je vysadit až když bude stabilní teplot i večer.
A navyše v jeseni už nebude tesniť, ba možno sa nebude dať ani nasadiť, pretože tí vtáci o ktorých píšete rám do jesene zožerú./ ak bude drevenné, alebo plastové. /
hmm... jde mi o to ze stavim celou volieru zdenou a mam moznost si ti okna udelat jak chci ale prave ted resim vysku a sirku toho otvoru. mam predstavu tka 40x40cm ale nevim ci pro dane druhy to neni trebas zbytecne moc nebo malo. Tak sem cekal nejakou radu...
No nevim jasne ja bych udelal nejradsi otvory 40x40 aby mohli pohodlne prolitat z venku dovnitr a opacne. Budou tam mensi i vetsi druhy. Mozna se to bude stridat proto bych to chtel i co nejuniverzalnejsi. A radsi vetsi nez mensi. Neprijde mi nic divneho na tom chovat papousky a zeptat se na zkusenosti ostatnich. A clovek i kdyz trebas znaly nemusi mit spravne nazory muze byt neco lepsiho tak proc se neoptat. K cemu pak je tohle forum....
stavim pro papousky momentalne tohle (viz obrazek) a dle meho zkusenosti a napady jsou jedna vec ale proc to jeste neprobrat s dalsimi lidmi trebas to bude lepsi.