Dobrý den, prosím o radu, zda vyfocení ptáci (2 kakariki) jsou pár? Nejdříve posílám společné foto a potom každého zvlášť. Moc děkuji za určení pohlaví.
Kdyby jsi viděl na vlastní oči samičku a samce, tak bys pohlaví viděl na první pohled, opravdu je to poznat. Samec má velký zobák, o něco málo větší oko, než samička a výraznější červenou skvrnu na hlavě. Je také větší než samička.
Z první fotky mi připadne, že oba ptáci mají přibližně stejnou velikost, to by ukazovalo na 2 samce. Na druhé fotce je 100% samec. O třetí fotce by se dalo pochybovat .... ...., zkus poslat nějakou více zblízka. Popř. ještě nějakou, kde jsou oba ptáci více u sebe.
Na té první fotce to nalevo je určitě samec, ale napravo to vypadá jako velká samice, a podle tvaru hlavy na 3 fotce bych řeklže to je samička, ale můžu se mýlit...Nevím jak u ostatních, ale třeba u mě se samec projevuje mnohem drzeji než samička, samička je jakoby ostýchavější, když například dám do voliéry něco nového, tak samec během vteřiny už si s tím hraje, ale může to bý dáno povahou jednotlivých ptáků :)
Michale, u nás jsou samci také více aktivější než samička. Včera jsem jim dala do klecí celý lískový oříšek a samci se hned slétli dolů a kouleli si s ním. Samičku to moc nezajímalo, až jak bylo volno, tak do toho šla klovnout a jak zjistila, že se to jíst nedá, sedla si znovu na bidýlko :-)