Zdravím, příští rok budu dělat voliéru 4x2x2 a tak se ptám jestli by tam mohl odchovávat jeden pár papoušků horských a jeden pár papoušků nádherných? děkuji za odpověď
Podle tveho příspěvku usuzuji že papoušky chceš mít venku doporučuji australii Papoušek horský. andulka vlnkovaná, korela,papoušek spěvavý,rozela pestrá ,penant,alexandr malý,
Budeš ji dělat ze zaletem , zateplenou.
No já mám voliéru dlouhou 5m, z toho 1,5m bůdu, a chovám 2 páry horských + 7 párů andulek a je to v pohodě. Ze začátku jsem mněl malý problém s jedním samcem, ale to jsem vyřešil následovně:
všechny horské jsem odchytl, nechal přes noc ve velkých přenoskách, a ráno jsem tam pustil slabšího samce, za hodku toho silnějšího a odpoledne obě dvě semice naráz. Od té doby v pohodě. Vysvětlení:
slabší samec co tam byl první, si celou voliéru zebral jako svůj rajon, a když jsem tam pustil toho druhého silnějšího, tak ten pochopil že tam není první a musí se o prostor rozdělit. A ten slabší co tam byl první si zase na toho silnějšího netroufl..... ale jestli to tak bude fungovat u všech si netroufám odhadnout, ale je to možné.
Páry mě zahnízdily a vyvedly mladé už dvakrát po sobě, tak uvidím co letos :-))