Ořech má dost tvrdé dřevo. Papoušci by měli mít větve nejenom jako bidla, ale abysi do nich mohli i klovnout. Lepší jsou ovocné stromy, líska, bříza, lípa a pod.
Já jsem si vytiskla ze str.amazonia seznamy jak jedovatých i co se můžou dát, ale ořech není uveden ani v jednom. I tak jsem někdy v rozpacích, jak už se zde psalo v tématu jedovaté rostliny, protože snad kromě třešně jsou v něm uveden všechny běžné ovocné stromy (jabloně, hrušky, švestky....)Přitom jsem si půjčila před koupením papouška asi 8 knih a všude ovocné stromy doporučují. Z jedné knihy mám vypsaný i ořech.
Děkuji Dášo :) Mají na výběr, jabloň, vrbu, a nově i ten ořech, tak uvidím co na to budou říkat :) je pravda že kůra není moc členitá, ale nemám zrovna po ruce strom který bych ořezal, takže jim to musí stačit :D
Co jsem vypozorovala, náš má nejraději bidla z černého bezu (též prý jedovaté). Vyměnili jsme to nejvíce používané za břízu a chudák hned změnil spací místečko, tak jsme zas museli na bez.
Já jsem bidla z ořechu měl , ale andulky prakticky nebyly schopné se na nich udržet, natož na nich nocovat. Takže si mylsí že bude opravdu lepší něco ovocného. Také záleží co chováte. S těmi mými ořechovými bidly si třeba Rosely poradily,ale stejně mi připadalo že se necítí tak jistě, jenom seděli kdežto teď mají třešeň a pochodují po bidle nonstop celý den ;)..