dobry den moje andulka nahlas dýchá a vydává chraptivé zvuky. a hodně zeslábla, je to pták chovaný v bytě ale před pár dny byl venku tak mám strach jestli se nenachladila. děkuji za pomoc. Milan
Andulek jsme měli celkem dost, občas se stalo, že nám nějaká nastydla. Vždy jsme to řešili tak, že jsme andulku přemístili do klidu, přehodili přes část klece vlhký ručník a andulku nahřívali lampičkou. Místo vody jsme udělali heřmánkový čaj (nedávat teplý). Tento postup asi moc profesionální nebyl, ale většinou to pomohlo :-) Když se stav do druhého dne nezlepšil, jeli jsme na veterinu.
tím ručníkem a lampičkou nemůže nic skazit, jen prospět, pozor nato, aby měl papoušek možnost volby tepla a chládku tzn. nasměrovat lampu tak aby v případě potřeby mohl mimo teplo.
To ještě nebylo moc. Já jedu taky dneska s andulkou k veterináři. Špatně dýchá ( velké pohyby ocasem), věčně načepýřená a někdy u dýchání píská. Ale jinak je super, žere nonstop a lítá a je hodně hravá. Doktor mi psal, že jde asi o plísně v dych. cestách nebo infekci.