Jaký je poměr zrnin??
Ale přeci jenom to záleží na vás a tak vám uvedu procenta zrnin u speciálních směsí pro andulky.
Značka Deli Nature:
Andulka 50/50 = lesknice 50%, žluté a bílé proso 50%
Andulka Standard = lesknice 5%, žluté a bílé proso 85%, červené proso 5%, nahý oves 5%
Andulka Extra = lesknice 10%, žluté a bílé proso, 68%, červené proso 9%, lněné semeno 2%, kardi 2%, nahý oves 9%
Pak jsou i další směsi této značky.
Prestige odchov Jo Manes (Jo Manes je nejlepší chovatel výstavních andulek na světě) = lesknice 50%, bílé proso 20%, japonské proso 20%, travní semeno (panicum) 5%, žluté proso 5%
Prestige pro andulky standart: žluté proso 40%, bílé proso 40%, červené proso 8%, nahý oves 7%, lesknice 5%
Já krmím své andulky směsí 4 druhů zrnin, ale doporučil bych značku Deli nature, kde je krmivo specielně navrženo a je bez prašnosti. Pěkně čisté. Cena Deli nature andulka super je za 470 Kč za 20 Kg. Obsah: lesknice 32%, žluté a bílé proso 51%, japonské proso 3%, červené proso 3%, konopné semeno 2%, niger 1%, mohar žlutý 3%, nahý oves 5%.
Teď si asi říkáte, že je zbytečné kupovat značkové krmení, tak se někdy zkuste podívat na cenu krmných směsích na burzách. Já nedávno kupoval 20Kg za 450 Kč a zrniny nejsou tak čisté, jako u zmíněné značky. Pak si člověk musí uvědomit rozdíl v počtu zrnin. Je rozdíl koupit směs kde jsou 4 druhy zrnin a nebo směs která je čistá a obsahuje 9 druhů zrnin a za stejnou cenu.
Snad jsem vám pomohl.
Ty procenta jsou objemové nebo váhové?
Děkuji