Hezký den
Proč vymýšlíte vymyšlené ,nedávno jsem dal tady na diskusi plánek jednoduchého sklopce do kterého jsem dosud všechny ulétlé ptáky chytil.Sklopec nastražíte do míst kde se uletlý pták zdržuje a jen chodíte alespon 2x denně kontrolovat popřípadě vypustit chycené divoké ptactvo.Uvědomte si že každý nezdařený pokus o chycení ,nutí ho být ještě opatrnějším a nedůvěřivějším.
Papoušek na zahradě sklopec má, nic nového se tady nevymýšlí. Začal už maličko dosedat i na něj, ale příliš se k němu přibližovat nechce. Psali mi, že pro něj bude asi návrat do domácí klece velice těžký, protože papoušek si hájí své teritorium v sadu a naopak napadá ostatní ptáky, kteří se na "jeho" jabloních ukáží. Úspěchem alespoň je, že k odchytové kleci vůbec po takové době slétnul. Na své majitelky vůbec nijak nereaguje.
Kontaktovaný odborník z odchytové stanice ptactva by se měl pokusit o odchyt v tomto týdnu, dle jeho času. Tudíž nevím, který den to přesně zkoušejí, dostávám jen průběžně zprávy e-mailem a telefonáty.
Naštěstí je "jakš-takš" teplo a teploty se zase trochu zlepšily, tak to ještě není s jeho existencí nejhorší.
Dle mého by měl pak papoušek jít do nějaké velké voliéry, ve které si může lítat, být v přírodnějším prostředí a případně si ve svých 11ti letech najít samičku. Dost mě zajímá, jak bude reagovat po tolika volných měsících na svobodě v malé domácí kleci, odkud stále utíká :-(
Pro ty, kdo sledují tento příběh: PAPOUŠEK VAŠEK SE JIŽ VRÁTIL DOMŮ!
Měl zavěšenou na stromě odchytovou klec, 2x do ní vlezl zkušebně, potřetí ji za ním zaklapli. Přenesli jej domů a úplně bez problémů se mazlí, vlezl si k sobě do klece a je prý naprosto beze změny.
Všechny nás to udivuje, ale povedlo se a Vašek bude na Vánoce doma :-))
tak to teda to je nadhera to mel velke stesti ze jsu i lidi kterym neni lhostejni papousek a ze se snazili ho nejak dostat a byly trpelivy krasneee proste at mu zdravicko po nekolika mesicih dal slouzi a ze uz si to bude pamatovat:)vasik jeden
¨také gratuluji k úspěšnému odchytu.Kdyby měl sklopec ještě automatické závírání tak by byl chycen o dva pokusy dřív .Takový sklopec by měl mít každý chovatel exotů,čím déle je pták na svobodě a čím více neúspěšných pokusu o odchyt ,tím je pták divočejší a více neduvěřivý .