Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Mám doma korelu. zdědíla jsem jií po mamince. je stara asi 5let. Nežere slunecnice a vlastne nic mimo tech zlutejch malejch kulicek. vodu pije. posledni dobou cca 2tydny má jakoby prujem nevim jak to napsat. proste v mistech kam chodi je mokro i s trusem. snazim se ji to menit pomalu ob den ale neustava to. Navic se kolem toho zdrzuji male musky. nevíte nekdo co ji je a co s tim. Dekuji za radu
Slunečnice jsou tučné, nemusí jí dělat dobře. Zmíněné žluté kuličky jsou proso, to už by jíst mohla. Zkuste ji směs zrnin namočit, jestli se jí to nebude lépe jíst, případně naklíčit, zda by se pustila alespoň do klíčků.
Může mít problém s ledvinami, kterým škodí tučné apod.
Zde přikládám seznam veterinářů, kteří potvrdili ošetřování exot.ptactva, zkuste si najít nejbližšího vašemu okolí a kontaktovat jej, jestli by vám případně doporučil nějakou zvláštní stravu, vitamíny nebo po vyšetření i nějaké léky, aby papoušek dlouho dobu nestrádal. Pokud má takovýto průjem, může dojít lehce k dehydrování. Nezmínila jste se ani, zda přestal být aktivní a zvídavý apod. Nebo zda se chová normálně. Zkuste kontaktovat lékaře a budete chytřejší :-)
http://www.poicephalus.eu/ostatni/veterinari-osetrujici-exoticke-ptactvo/
děkuji, je stale stejna nevidim na ni nejake zmeny v chovani provokuje stale stejne:-) ona nikdy nejedla prave nic jineho nez proso vsechno jine vyhazovala. uz mela i problem se zobakem protoze mela nedostatek vitaminu a veterinar mi na to poradil vodicku tak to jsme zvladli. zkusim zavolat a uvidim
No uvidite, treba to neni spatna rada :) Vim ze nekteri chovatele napr. davali take drcene uhli na zazivani, suchy piskot nebo suchy rohlik apod. Jako "u deti" na prujem nebo bolesti briska a nechutenstvi. Treba ptackovi jen neco rozhodilo mikrofloru :) jestli je stale stejne vesela a provokativni, tak se snad nemusite niceho vaznejsiho bat :)