dobry večer všem. jsem začatečnik a chtěl bych se pustit do chovu papoušku mam 3voliery o velikosti 2m.d.-2m.v.-0,90š jsou umystěne ve vnitř s velkym oknem. a jedna voliera celoročně venku s ukrytem proti větru a stěiškou velikost 3,50.d.1,20š-2m.v co do takovich kleci mohu dat diky.
Dobrý večer. tam je možností spoustu. Záleží co se Vám líbí za papoušky,kolik jste ochoten a schopen investovat do jejich pořízení.....doporučuji,aby jste si vybral druhy které se Vám líbí,alespoň nějakou představu a pak si tady na stránkách otevřít "druhy" a pročíst si nárok na prostor. Chovatelé Vám zde pak určitě poradí co z Vámi vybraných druhů můžete kombinovat v jedné voliéře a co určitě odděleně a k samotným druhům poradí víc,ale takhle ze široka je to těžší........
Hezký večer Pier
ještě jsi zapomněl uvést z jakého materiálu jsou voliery.Alexandři jsou ničitelé dřeva u ostatních ,které uvádíš nevím nikdy jsem je neměl v chovu.Také asi bude rozhodující síla pletiva .Pro začátek bych doporučoval andulky a korely do té venkovní voliery a postupně doplňovat vzácnějšími druhy papoušků.Je to má rada ,ale zaleží jen na tvém rozhodnutí
Hezký en
Filipe ,to že penanti dřevo ničí jsem psal že nevím ,alexandři ničí vše co se dá zničit,ale ják jsem už několikrát psal ,každý pták je jiný .Proto jsem se ptal z jakého materiálu má voliery Rozhodutí co v nich bude chovat je závislé na na tom a na síle pletiva.S druhy , které doporučuješ souhlasím
Hezký den Piere
v těch volierách můžeš chovat všechny papoušky co jsi uvedl.jsou dost odolné .Neznám papoušky rudobřiché ,ani ve své literatuře o nich nic nemám.Pokud si osvojiš každodenní práci okolo nich a budeš mít štěstí při sestavení chovných párů tak to bude v pohodě . Přeji ti štastnou ruku přu výběru ptáků ,hodně chovatelských zážitků a odchovů
Tak za mě určitě ty korely,anduly,třeba mnichy-ti nejsou podle mého nároční a jsou hodně odolní a v různých mutacích krásně zpestří,navíc je lze chovat po více párech.
Pokud alexandry,tak třeba rudohlavé,nebo růžové vousaté-mimo hnízdící období se můžou chovat třeba s andulkama,aymarkama,nemají destruktivní povahu,akorát v zimě musí mít vytápění,protože zrovna rudohlaví hnízdí od listopadu do března.
Já budu mít ve velké voliéře pár rudohlavců,pár růžových vousatých,duhové andulky a možná nějakou korelu,na zem pak křepelky čínské.
ahoj všem. pro astrilda-p. rudobřichy prý také naziván jako rozela modrokřidlá. pravda je že jsem se na tyto ptáky už trochu ptal a 0 bodu tak nevim a cena se uvádi cca.3000-3500....pro jajina-no ti rudohlavci no to by byl asi problem stim topenim. mam sice 3 voliery ve vnitř ale kolem 0 tam v mrazech asi take bude. a ti mniši pěkni.a co hlučnost?pry jsou uřvani.. a to bych moch myt aji dva páry v té volieře 2x2x0,90.?? děkuji za rady a hlavně pochopeni. pier
Nevím,jestli teď neplácnu nějakou kravinu,já totiž po více párech nechovám,ale myslím,že když chceš mít víc párů pohromadě,tak mají být tři,aby nedocházelo k šarvátkám a budek k hnízdění by mělo být víc,než kolik je párů,aby měli na výběr všichni,ale pro tolik párů už bude ten prostor asi malý :( A mniši prý hluční jsou,ale je to o něco víc než korela a o něco míň než alex malý-kdyžtak mne někdo opravte.
čau.zrovna ted jsem dočet článek od chovatele mnichu a máš asi pravdu lepši jsou tři páry jak dva ale psal že hlučni jsou dost hlavně když přijde cizi osoba.a ty máš jeden pár mnichu? a kde venku či ve vnitř?a jake máš ještě ptáky
Ahoj,
určitě bych tam dal austrálii. Do 2m voliéry bych dal horské, nádherné, rosely pestré, žlutohlavé. K těm nádherným a horským bych klidně dal korely či andulky. Přeji hodně úspěchů
pier-já mnichy nechovám,má je můj známý. já mám alexe rudohlavé,zebry a agáče. Ale všechno zatím ve vnitřní voliéře,na jaře se bude stavět větší venkovní s tím,že dokoupím ty duhové andulky a možná korely a k nim ty alexandry rudohlavé,které budu na zima dávat dovnitř. Viděla jsem v jedné voliéře mnichy,andulky,korely,alexandry malé a rudohlavé,což zní úplně neuvěřitelně,ale mniši a andule při mé návštěvě bez problémů hnízdili a žádný druh se nenapadal.
Hezký den Chci jen doplnit informaci od Jájiny ,mniší si staví hnízdo ,obdobně jako snovači ,více párů dohromady se silných klacíků .Jinak jsem ale tady na diskusi se dověděl že i v budkách hnízdí ,ale neviděl jsem to u nikoho v praxi ,
Mníšci jsou daleko hlučnější než alexandři malí . Mnichy jsem měl a musel jsem je kvůli tomu kraválu co dělali dát pryč i když mně to moc mrzelo jsou to ůžasní papoušci no a alexe malé mám takže vím o čem mluvím .
221.211: Ty voliery jsou na takovouto Austrálii malé. U mě horáci plně využívají celou čtyřmetrovou volieru. Jak už jsem psal, dal bych tam něco z menší austrálie.