DOBRÝ DEN!
Mám v plánu postavit volieru 2,5x1x2 m. Chci papouška do 1000 kč pořizovací ceny. Na spod bych chtěla křepelky, takže také druh snesoucí se s křepelkami. Papoušci nebudou mít možnost záletu. Mohla bych vyrobit dřevěnou boudu o velikosti 1x1 m a připojit ji nahoru k volieře a udělat vchod. Stačilo by toto jako zimní zálet? Nebudou to ptáci brát jako budku? A co v zimě s křepelkami? Potřebují budku? Jde mi o to kolik a jakých papoušku zde mohu dát a taky kolik křepelek. Jsem začátečník takže také jednodušší druhy. Předem děkuji za odpověď.
Dobrý večer,prvně k otázce jaké papoušky do dané voliery.Jak píšete tak bude voliera celoroční,tudíš potřebujete druhy které naši zimu přečkají venku.Když se budeme držet tématu jáké druhy se snesou a aby cena papoušku nepřesáhla 1000 kč pak je možno do voliery dát třeba:1,1 korela a k nim 3,3 andulka, knim mužete bez problemu přidat i křepelky.Nebo mužete bez problemu mít v takoveto volieře třeba 1,1 rosela pestra,nebo žlutolící,žlutohlavá,rosely ale vždy jen po páru,ale i tito papoušci jsou vhodní pro začátečníky a daná častka Vám bude stačit.Naši zimu přečkají ale i třeba kakarici, ale s tema nemám zkušenost jak by se chovali ke křepelkám,protože se zdržují velmi často na zemi, myslím že by mohli křepelky rušit.Já sám jsem křepelky vždy na zimu uklizel,ale vím že je řada chovatelu má ve volierách i přes zimu.Stačí jim jako misto na spaní a odpočinek duty kmen rozpuleny a umistěný v rohu voliery,vystlán senem.Měl jsem vždy skupinku 1,2 -3,jinak volieru stačí na zimu zakryt folii,proti studeným větrum a sněhu.Papouškum dat silnější bidla aby si je mohli zakryt peřím a v zimě jim nenamrzali