Dobrý den,
mému kakarikimu vypadává peří na hlavičce a krku, četla jsem si mnoho článků co s tím mám dělat, ale vůbec nic nepomáhá, dávám mu vitamíny v podobě kapek na krásné opeření, trsy trávy, dávám ho i ven na sluníčko, aby byl i na čerstvém vzduchu, ale vypadává mu peří čím dál víc. Jsem z toho už zoufalá, je mi ho strašně líto, ale nevypadá, že by byl nespokojený, hlavně je vždy sťastný když je venku. Prosím o radu
Děkuji moc
U kakariků je tohle bohužel "normální" ... myslím že se pořádně ani neví, proč se tohle u kk děje, někdo sází i na stres ... každopádně si myslím, že děláte maximum ... ale třeba jen hůř přepeřuje a novými pery nebude problém :)
Dobrý den, u kakariků je to myslím běžné, ale je to unich jistým obraným mechanismem protože když je odchytávám a pouští ohromné množství peří celkem lehce stačí je jen trochu zachytit ale opravdu děláte maximum. Skuste to vydržet obrazí.
Není tam krev. Ale nevypadá, že by byl nemocný, protože normálně žere všechno co mu dám, krásně létá a je pořád v pohybu. Ale má už skoro celou hlavu holou :( Já vím, že přepeřují, ale vypadá to ošklivě, a nevěděla jsem, že až takhle bude přepeřovat.
No nezlobte se zase na mě ale letos mi v květnu samice tak vypelichala že měla jen letky a ocas taky sem se bál ale za měsíc byla jak právě vylétlé mládě.
Za sebe mohu říct že bych počkal až kdyby to přetrvávalo delší dobu tak bych zkoušel růžné soli do koupele nebo šel k veterináři, letos jsem měl tu zkušenost viz výše kdy mi samička vykoukla z budky a vypadala jak skinhead, v její podobě ji hned následovsl sameček který měl taky dost holou hlavu, musim říc že u kakariků mi první vypadává peří na hlavě a to u všech mích třech párů, na hlavě přepeřůjí taky a když vypelichá celé tělo tak se ani nedivím že hlava taky, možná někdo napíše jiný postřeh ale já bych počkal, chovu zdar