Dobrý den..Píšu jako AMATÉR..Kdo mi poradí, jak správně zavěsit hnízdní budky andulek ZVENČÍ malé voliérky? Přemýšlím už dopředu na příští rok.. Doteď jsme měli budku postavenou na takových "patkách" a u vrchní části byly přišroubované lehce k pletivu,což bez zásahu ve vnitřku voliérky nešlo../ v pletivu udělaný otvor, který byl napasován na přední stranu budky s vletovým otvorem do ní.. / Ale to právě chci nějak změnit, je to pak trvalé na celou chovnou sezónu a já nemůžu s budkami manipulovat jak bych chtěla - hlavně kvůli čištění,atd. Hlavně už nechci rušit ptáky uvnitř nějakým šroubováním.. Prý někdo nahoře uchycuje budky na háčky - ale já si to ale neumím představit..Budka musí úplně přiléhat k pletivu, aby andulky neulítly..Tak prosím, poraďte. Kdyby mohl někdo poskytnout foto, budu vděčná...
Už je to vyřešeno..Poradil mi jeden chovatel..Budka dál stojí zvenčí voliéry na "patkách" otvor budky naléhá na otvor vystřižený ve voliéře, a aby se budka neodklápěla v horní části a tak nevznikl prostor, kudy by andulky uletěly, tak se pomocí háčků a pevné gumy "přitáhla " budka zvenčí k voliéře..Teď, když budky nepoužívám, jsem je jen jednoduše otočila a pevnou zadní stěnou jsem zakryla otvor ve voliéře..A opět stejným způsobem jsem upevnila otočenou budku.. Je to snadné, rychlé a vtipné řešení.. :-)