Aktuálně: 3 739 inzerátů212 172 diskuzních příspěvků18 278 uživatelů

pilousy

anonymní (neregistrovaný) 19.09.2011, 16:38:23 xxx.xxx.202.221
Dobry den, bohuzel se mi obevili v krmeni pro ptaky pilousi.Jsou ve slunecnici a je to ve stadiu kdy uz tam jsou jejich cervici.Muzu ji davat ptakum(mam rosele,cinany,kralovaky,nadherny,al.velky,maly,bernardy,korele,kouraky,cervenokridli)? Dekuji
astrild (neregistrovaný) 19.09.2011, 19:59:54 xxx.xxx.136.183
hezký večer zrní napadené pilousem je nevhodné zkrmovat nebot ja znehodnocené výkaly ,Dospělý pilous klade vaíčka do zrna a vylíhlá stádia zrna vyžírají ,tak že ho znehodnocují a aby toho nebylo málo tak ještě se zrno zahřívá a vlhkost ,která z toho vzniká způsobuje plísně v obilí.Pokud tam máte červíky tak tam máte ještě obilního mola,což je takový malý motýlek šedé barvy.Asi jsem vás moc nepotěšil ,pokud toho krmiva máte hodně tak se to ničí plynováním.Menší množství, pokud není ještě zrno zničené, tak by se dalo dát vymrznout do mrazáku.
astrild (neregistrovaný) 19.09.2011, 20:37:22 xxx.xxx.136.183
ještě jedna rada ,bez záruky,napadené obilí rozprostřete do slabé vrstvy a oni by to měli opustit ,nebot rádi žijí ve větší vrstvě.Ale pozor mimo obytnou budovu,jinak je budete mít v celém bytě i v posteli.
astrild (neregistrovaný) 21.09.2011, 18:50:44 xxx.xxx.136.183
Pro 202 221,chtěl bych se optat .jestli jste s tím něco dělal ,nebo pro jaké řešení jste se rozhodl.Mějte na paměti ,že tyto skladové škůdce je potřeba zlikvidovat, prostory vystříkat insekticidy).Potom je možné znovu naskladnit krmiva,.jinak v krátké době to budete mít opět zamořené
astrild (neregistrovaný) 28.09.2011, 19:51:16 xxx.xxx.136.183
Hezký večer zatím co jsem radil jak se zbavit pilouse v obilí ,tak jsem ho měl též v ovsu až po tomhle mně napadlo to zkouknout.Rada ,rozprostřít obilí do slabé vrstvy funguje .asi 150 litrů (mám to s 200 litrovém sudu) jsem rozházel na plochu 5x10 metrů a po chvíli se z obilí rozutekly téměř všichni pilousové ..asi po týdnu ,pokud to počasí dovolí bych to z opakoval,abych se zbavil nové generace, která se bude líhnout.Napadení obilí bylo slabé a ještě málo poškozené,tak se ta trocha práce vyplatila.Nakonec jsem to prohodil přes prohazovačku, takže trus i rozežrané obili jsem odstranil.sud s ovsem jsem umístil od ostatního krmení. se
astrild (neregistrovaný) 30.09.2011, 13:32:11 xxx.xxx.136.183
Hezký den tady podávám důkaz že to skutečně funguje.rozprostřel jsem oves do malé vrstvy a pilousové to hromadně opustili,někteří utekli do trávy a ti co neutekli se na slunci upekli.
Obrázek
astrild (neregistrovaný) 30.09.2011, 13:41:13 xxx.xxx.136.183
na druhém snímku jsem vyfotil odumřelé pilousy,ale nevím jestli to bude na té malé fotce vidět..Oves je už 100% čistý zbaven trusu,ale po týdnu pokud to počasí dovolí bych to ještě jedenkrát rozhodil,to už jen jako jistotu
Obrázek
anonymní (neregistrovaný) 03.10.2011, 16:38:53 xxx.xxx.202.221
Dobry den, dekuji za rady.Urcite to budu muset udelat.Mam to ve slunecnici.Nevim jestli to jsou presne pilousi zrna jsou k sobe nevim jak to napsat asi svazana jako kdyby pavucinou nevim jestli mi porozumite :).Popripade je to zavadne pro ptaky muzou to konzumovat?Jinak o vikendu planuji,ze udelam to co vi rozprostruto aby vylezli.Moc dekuji za rady
anonymní (neregistrovaný) 03.10.2011, 16:38:53 xxx.xxx.202.221
Dobry den, dekuji za rady.Urcite to budu muset udelat.Mam to ve slunecnici.Nevim jestli to jsou presne pilousi zrna jsou k sobe nevim jak to napsat asi svazana jako kdyby pavucinou nevim jestli mi porozumite :).Popripade je to zavadne pro ptaky muzou to konzumovat?Jinak o vikendu planuji,ze udelam to co vi rozprostruto aby vylezli.Moc dekuji za rady
astrild (neregistrovaný) 03.10.2011, 19:20:08 xxx.xxx.136.183
Hezký večer pilousi jsou hnědí až černí brouci ,asi velikosti mravence,je to takový tvrdý brouk nosatec.Pokud tam máte červíky a pavučinky ,tak se bude jednat o obilního mola .což je takový motýlek podobný molu šatnímu.Zda to jde ještě zkrmovat to záleží jak je silná invaze a jak je už hodně zrno poškozené.
anonymní (neregistrovaný) 04.10.2011, 12:41:53 xxx.xxx.6.141
Dobry den, moc dekuji za rady.Zrno je poskozene jen minimalne.Sem tam je maly cervik uvnitr slunecnice.neni to pro ptaky nebezpecne? Kazdopadne o vikendu to dam vse ven a snad vylezou. Dekuji

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.