Aktuálně: 3 706 inzerátů209 897 diskuzních příspěvků18 243 uživatelů

Alexandr velký a zimní zálet

jarouch
jarouch 13.09.2011, 10:59:11 xxx.xxx.64.14
Dobrý den , chtěl bych tu touto cestou poprosit o radu jestli nemáte někdo nějaký fígl na to , aby si Alexandři sami našli cestu do záletu . Jsou letošní a zálet jsem dokončil až po té co jsou ve voliéře od doby co jsem je přivezl cca 4 měsíce . Dávám jim na vletové okno vše co mají rádi , tam sice jdou vše seberou ,ale dovnitř se jim nechce . Přestože v záletu maji to co na okně . Nocují i v prostoru u okna a nebo po celé voliéře . Předem děkuji , Jarda
Jájina (neregistrovaný) 13.09.2011, 13:27:32 xxx.xxx.48.123
Dobrý den,nemám zkušenost z venkovní voliérou,snad poradí zkušený chovatel,mě jen napadlo,pokud nemáte v záletu okno a je celý "tmavý" zkuste rožnout,aby měli možnost to omrknout z okna,třeba se jim nechce do tmy,když neví co tam je........
fylip
fylip 13.09.2011, 18:23:41 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Mojim alexandrům se na noc taky do záletů moc nechce, takže když už je tma v záletu rožnu a celý pár jde za světlem dovnitř...
jarouch
jarouch 13.09.2011, 22:34:06 xxx.xxx.165.49
Dobrý večer . děkuji za věcné rady určitě poučné :-). ještě zde musím k mému dotazu dodat v návaznosti na rady výše napsané . Zálet je prosvětlen velkým oknem +průsvitné vletové okno .nechával jsem i otevřené dveře a svítím od 06 :00 - 20:00. Ale stejně každý den po 19té hodině sednou kdekoliv ve voliéře a světlo je neláká . Mohlo by to být i tím že výlet je 9m dlouhý ?a alexandři sedí většinou na druhé straně a v šeru se bojí přeletět? Chytat a zavířat je do záletu na několik dní se mě osobně zdá jako poslední možnost . Jen jsem chtěl nenásilnou formu zvykání. Děkuji Jarda
Jájina (neregistrovaný) 14.09.2011, 09:08:09 xxx.xxx.48.123
To se tedy mají,takhle krásně dlouhý výlet. Zatím je ještě nechte, na ptáky ještě není ani v noci taková "zima" a snad si tam časem cestu nejdou. Kdyby ne,musel by jste před zimou tu násilnou formu asi zvolit :( Ještě mne napadá-co třeba položit nějaké prkénko do vletového okna,aby kus vyčníval do záletu,na jeho konec položit nějakou mlsku....aby se tam mohli projít a omrknout to?
jarouch
jarouch 14.09.2011, 13:20:50 xxx.xxx.64.14
S tim prknem už jsem to taky zkoušel :-( a nic :-( , na vletové okno normálně chodí dal jsem tam misku se zeleninou a ovocem ,buráky ,piškoty vše co maji rádi , každý den jsem jim to popondaval dál a dál . Sice si pro to došli , ale zase vylétnou ven . Jak řikáte zatim je nechám a uvidí se . je to cca 1,5 měsíce a ve srovnání , že mi začali brát z ruky až po 3 měsících ,tak to chce asi čas :-)) Děkuji za Vaše připomínky , Jarda
fylip
fylip 14.09.2011, 15:25:11 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Potom mě napadá, jestli nemáte bidla v záletu moc nízko. Papoušci většinou nejraději spí na nejvyšších místech. Takto jsem to taky dělal u mých australanů, když spali mimo otevřený zálet, dal jsem bidla v záletu víš, než ostatní a problém byl vyřešen.
jarouch
jarouch 14.09.2011, 20:28:33 xxx.xxx.165.40
Dobrý večer , na tom by mohlo něco být ,dobrý postřeh. Dám je ještě výš než jsou . Připadalo mi to dostatečně vysoko , ale ....... . Na druhou stranu nemaj srovnání když ve vnitř ješte nebyli . Dost možná to vycejtěj ? Teď jsem se tam byl podívat a seděj na bidle před rozsvícenym oknem a spěj :-))) No uvidím , jak to pude dál . Každopádně moc děkuji za Váš čas a ochotu pomoci . Hezký večer a mnoho chovatelských úspěchů . Jarda
Obrázek

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.