Dobrý den, mám Amazoňan kubánský narodil se v květnu 2024 je to samec. Mám ho cca1,5 měsíce začal si nrat z ruky ale se jakoby bojí. zkdyz na něho z 1 metrů tak se prikrci a mava lechce kridly,co to znamená prosím má d tím někdo zkušenosti děkuji za odpověď.
Amazoňan Kubánský-vše o něm
Petr Přibyl:Dobrý den, mám Amazoňan kubánský narodil se v květnu 2024 je to samec. Mám ho cca1,5 měsíce začal si nrat z ruky ale se jakoby bojí. zkdyz na něho z 1 metrů tak se prikrci a mava lechce kridly,co to znamená prosím má d tím někdo zkušenosti děkuji za odpověď.
Podle toho co píšete, tak to dělají mládata, když chtějí dokrmovat. Možná špatně odstavený.
Zdravím, mám taky Amazoňana kubánského, líhnutí 18.05.2024 a u nás je od 18.10.2024 a je ručně dokrmený, ale né vymazlený! Měl jsem v plánu ho nechat zavřeného v kleci aspoň týden, ale nějak to rozhodl za mě a na druhý den při čištění vyletěl z klece sám. Nic bezhlavého a když si sednul na připravený stojan, tak jsem zkusil jít k němu a pohladit mu prsty a bříško a výsledek = hezké kousnutí do ruky, ale vzal to silou, takže žádná krev. No do klece jsem ho dostal na předloktí s pamlskem. A od toho dne má svůj režim = před čištěním jde ven, polétá si, je na svém stojanu a učím ho tam kakat = odměna, vystoupí mi na ruku = odměna, dá mi nožičku = odměna, hlazení na bříšku = odměna, na záda zatím nechce - netlačím na něj, ale stále zkouším, přijde na zavolání = odměna a už se nebojí ruky - velký úspěch za tak krátkou dobu a pokaždé, když chce vzít můj prst zobákem, tak hned zvýším hlas a zvednu ukazováček se slovy - ne,ne nesmíš! Je moc chytrý a zatím to funguje, uvidíme jak to bude dál. No snad něco pomůže i Vám a k dotazu co to dělá, tak nemyslím si, že bude brzo odstavený a dožaduje dokrmit, ale chce prostě odletět. Nepíšete jak jste s ním daleko za tu dobu-přiletí k Vám, nechá se pohladit, kdy si začal brát z ruky? S pozdravem Zappe