Dobrý den,
ráda bych něco přispěla na věčné téma papoušek - mazlík. Včera se mi večer stala velmi nemilá věc. Nešťastnou náhodou mi ulétla moje korelka. Protože je to můj mazlíček, hodně mě to vzalo. Ihned jsem nasedla na kolo ( na kterém jsem si díky své zbrklosti urazila brzdy ) a vyrazila stejným směrem. Musel přeletět aspoň 500 m přes pole a ke hřbitovu. Zanedlouho se setmělo, přijela mamka z práce a šli jsme pátrat společně(i s baterkou) :-). Několik stovek metrů od domu ( bydlíme v RD u lesa) jsem slyšela jeho volání. S nadějí jsme prohledávali stromy, a pak už volal taťka, že je u mě na okně. Poté se cca20 min pohyboval kolem domu když se nadobro setmělo, vletěl už taťkovi přímo do náruče a dramatu byl konec.
A tak se náš Chuckíček stal hrdinou ulice :D
Na tomto svém příběhu bych chtěla ukázat, že je velmi důležité si papouška ochočit (pokud ho chováte v domě), protože stát se může cokoli.
Samozřejmě že se to čas od času stane, někteří své mazlíky nato i cvičí do takové "dokonalosti" že je pouští po parcích , zahradách, hřištích atd. a na určitý povel - zvuk přiletí zpátky, ale určitě bych to v žádném případě nebral jako fakt, že když si papouška ochočím kdyby náhodou ulétl, že se sám od sebe vrátí.
Tak to je super, že se vrátil, určitě už vám muselo doma zatrnout strachy... nedokážu si to představit s naším senegalcem, je sice plně ochočená, ale pokud by venku někomu prdnul výfuk, tak by mi při leknutí urazila určitě desítky kilometrů na jeden zátah :)
Ať se daří!!
Ještě mám jeden dotaz. Chtěla bych mu dát vyšetřit trus, protože občas kolem ní má trochu vodu (jinak bez problémů). Jaká je cena a v čem se vůbec takový trus přenáší ?
(omlouvám se za amatérské otázky, ale tohle je můj první papouch)
Za odpovědi děkuji.