Dobrý den,mám doma starou vytrýnu-skříň,tak mě napadlo udělat z toho takovou menší voliéru-klec. Tady v příspěvcích nemůžu nic moc najít,nemáte někdo takovou a nemůžete vložit fotky? Já totiž vůbec nevím jak na to-samozřejmě,že jí nebudu vyrábět sama :D Jen vůbec nevím jak vyřešit šuplík,dvířka do pletiva,jak přidělat bydla atp. Rozměry vytrýny jsou: 118 x 52 x 132 (š x h x v). Naspod má ještě nožky,takže v nich bych udělala šuplík,takže udané rozměry by byly čisté vnitřní rozměry klece. Předem moc děkuji
Přesunula bych tam alexe rudohlavé. Voliérka co jsem koupila je pro ně k ničemu,tahle by myslím vyhovovala víc. Teď mají "komín" 165 x 70 x 70 a stejně se drží jen nahoře. Nejsou to ptáci nároční na prostor,ale když mám tu možnost.......hnízdit zatím nebudou,jsou to letošní mladí,do té doby už určitě bude venkovní voliéra.
Láďa: ta je perfektní! Jaké jsou rozměry a co v tom máte za ptáky? Krmítka jsou nějak na pevno? taky používám tyhle závěsná krmítka a nechtěla jsem je mít vpředu na pletivu,protože ten stojánek by tam nezapadl. A dva šuplíky vedle sebe jsou praktičtější než jeden velký?
I ta dvířka jsou dobře řešená,jen bych se bála,aby ptáci neulítli.
Rozměr je něco přes metr na šířku i na výšku a hloubka kolem 70cm. Měl jsem v ní právě alex. Rudohlavé,ale už je nemám a vlastně nemám ani klec. Postavil jsem větší z alu profilů. a v té mám ty konžaky :-). mám někde fotky jak sem tu skříňovou postupně dával dohromady,tak je kdyžtak pohledám a dám sem. Laďa
Láďa: to by bylo super,hlavně mě zajímá jak jsou tam udělaná ta krmítka a teď jsem si všimla,že dvířka jsou asi dvoje nad sebou a dají se otvírat nezávysle na sobě,to je paráda. Tak čekáme na fotky :)
Děkuju moc,super inspirace a určitě se tím budu z většiny řídit. V nejbližší době pokoupím potřebné věci a pustíme se do toho. Jakou sílu pletiva jste na to použil? A to boční okýnko bylo potřeba,bylo by to bez něj hodně tmavé?
Láďa: Ak by som mohol poprosit o vlaženie fotiek tej väčšej voliery moc by mi to pomohlo mam v plane urobit podobnu volieru zo starej trojskrine 180x180x50 dvš pre senegalce a čelnu stranu chcem mat s dvojiteho pletiva na Alumat profiloch akurat neviem ako uchytit tie profily do skrine ...??? Ešte by ma zaujimalo z čoho bol ten ram na tejto malej volierke...??? Dakujem
pro Jájinu- pletivo na skříňové voliérce je tuším 16x16mm velikost oka a 1,2mm síla drátu. to boční okno jsem měl kvůli světlu a kdyby vedle nestála skříňka,tak bych jednu stěnu udělal celou otevřenou.
pro Jozefa- rám té skříňové je z dřevěných hranolků 2x2cm. tu větší voliérku jak jsem psal jsem dělal celou z alu profilu,jen zadní a jedna boční stěna jsou z lamina. ten alu profil by se dal i k té dřevěné skříni prošroubovat stejně jako dřevěný hranolek. celé to vypadá takto. někde bych měl mít taky fotky jak jsem postupoval,tak kdyby to třeba někomu pomohlo.... Laďa
zdravím,pokud je ten dotaz k poslednímu snímku,tak to šufle jsem si nechal dělat u zámečníka. je to pozinkovaný plech a cena byla kolem500kč. a úchytka cca do 50 korun. Laďa