Aktuálně: 3 735 inzerátů212 142 diskuzních příspěvků18 278 uživatelů

kdy začít ochočovat andulku

Zdenka Brázdilová (neregistrovaný) 11.08.2011, 10:04:59 xxx.xxx.57.166
Dobrý den. Chci se zeptat: mám v zahradě ve voliéře mladé andulky, které teď začaly postupně opouštět budku. Můžete mi prosím poradit, kdy je nejlepší vzít mladou andulku z voléry a začít ji ochočovat? Od kdy už vůbec nepotřebuje rodiče? Mám dvě mladé vyletěné a ještě 4 v budce. Potřebovala bych vybrat jednu domů - do klece, k ochočení. Mám vzít některou ještě z budky - nebo je lepší nechat je vylétnout a nechat ještě pár dní pod dozorem starých? Zkušení chovatelé - poraďte prosím.. Dííík..
Peťula (neregistrovaný) 11.08.2011, 11:44:28 xxx.xxx.38.103
Pokud nemáte zkušenosti s dokrmováním, je potřeba strávit víc času u voliery a odebrat andulku až ve chvíli, kdy je schopna se sama nakrmit. Andulky patří k druhům, které se velmi dobře ochočují i v pozdějším věku, není třeba je odebírat předčasně a dokrmovat umělě.
Zdenka Brázdilová (neregistrovaný) 11.08.2011, 13:10:20 xxx.xxx.57.166
Jéé..dík za radu..tak nějak jsem si to myslela.. Určitě bych si netroufla dokrmovat.. Ještě mi poraďte: když např. andulka co vylétla jako první je taková "samostatná"..nevrací se zpět do budky jako některé jiné, posedává klidně na bidýlkách, pozoruje co se děje kolem a mám dojem, že si jí už staří nevšímají - a ona se nedožaduje nějakého krmení od rodičů..myslíte, že třeba taková by byla vhodná na ochočení? Já totiž vím, že někteří mladí jsou "divočáci"..vylétnou z budky, pořád zmatkují, křičí, dožadují se..No a můj selský rozum mi říká, že toto by mohl být takový klidný bezproblémový jedinec.. :-) Co vy na to? Ptám se hloupě amatérsky..ale to víte- chtěla bych vybrat k ochočení pokud možno vhodnou andulku..

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.