Zdravím všechny chovatele :-) chtěla bych se zeptat :-) mám pár papoušků zpěvavých a páru kakriků rozhodla jsem se je prodat a zakoupit jeden pár nějakých středních papoušků jen tak na okrasu :-) nemusí zasednout to není podmínka.Ale nemůžou být moc hluční a tak se zajímám jaký druh by jste mě doporučili ?? Budou ve venkovní voliérce a na zimu ve vnitřní.
Chci jen dozdobit dvoreček :-) Zaujali mě papoušci nádherní,královští,červenokřídlí a nebo alexandří.Co myslíte ? Budu ráda za jakoukoliv radu :-) děkuju
Jé řešila jsem podobnou věc,mám malé dítě,tak jsem hledala papouška co nedělá tolik hluku a našla jsem,cca čtrnáct dní je mám doma. Alexandr rudohlavý. Jeden z nejtišších papoušků vůbec. I ostatní druhy alexů když zakřičí,tak je to docela síla,ale tihle spíš jakoby bublají,v popisech se píše,že blekotají :) Akorát jsou docela plaší,ale to asi všichni ptáci co nejsou ručně dokrmení a jsou opravdu krásní a mě se líbí,že je nemá každý jako alexe malé. Navíc se mimo hnízdění snesou se spoustou jiných druhů.
Děkuju za radu :-) jsou opravdu krásní :-) myslím že zvítězí v mém výběru :-) a máte jednoho nebo pár ? :-) právě jsem o nich dost četla a zaujali mě :-) i zbarvením i povahou :-)
Já jsem je sháněla docela dlouho a tady u nás jsem nakonec objevila jen jednoho chovatele a bohužel měl mladé jen od jednoho páru,takže mám dva letošní příbuzné. Po vybarvení jednoho z nich vyměním abych měla nepříbuzný pár. Ani nejde poznat zda mám pár,samce,nebo samice,to až po vybarvení. Nejsou ani moc nároční na prostor,jen ten odchov je u nich těžší co jsem se dočetla a doslechla,ale když se to podaří,o to větší je to radost.