Aktuálně: 3 735 inzerátů212 142 diskuzních příspěvků18 278 uživatelů

škubání mláďat andulek

Lenka (neregistrovaný) 01.08.2011, 17:28:01 xxx.xxx.64.140
Samice andulky začala škubat své potomky. Nejstaršímu je 18 dní. Toto chování předvedla už loňský rok-oškubala čtyři mladší sourozence až když první dva vylétli z budky. Škube je na křídlech a zádech ale i na ostatních místech. Na mláďatech jsou vidět stroupky od krve. Také mi tato samice letos žere hlínu z květináče a samec dokonce i kytky(ibišek a aloe vera). Je to nedostatkem nějakého vitamínu? Nebo je chyba v něčem jiném? Také bych se chtěla zeptat na ruční dokrmení. Začala jsem je krmit piškotem rozmočeným v teplé vodě a přidávám do něj vaječnou míchanici a rozdrobenou sépiovou kost. Mohu tímto krmit dál? A kdy je začít odstavovat? Dvě mláďata mají hlavičku nakloněnou do prava a přivírají přitom oči. Jinak se čistí a hlásí o jídlo. Je to v pořádku? Lenka
Orina (neregistrovaný) 01.08.2011, 18:25:09 xxx.xxx.115.138
Lenko všechno špatně. Je toho tolik co byste měla změnit, že bysme musely probrat chov andulek od A až do Z.Jen stručně. Andulky musíte krmit míchanicí s přidáním strouhanky, rozstrouhané mrkve. event. trochu ovesných vloček. Aby to byla sypká směs a ne patlanina. Vajíčko pochopitelně 15 min vařené a rozstrouhané. žádnou sépiovou kost nedrobte. Ve hmoždíři roztlučte skořápky z uvařeného vajíčka na jemný prášek a posypte míchanici. Pokud máte budku uvnitř klece tak horní víko pootevřte tak na půl a samice snad mladé škubat přestane. Pokud ne, tak byste je musela kvůli škubání dokrmovat, ale to je zase jiná kapitola. Lepší je, když si rodiče nakrmí mláďata sami. Dospělý pár by měl mít co nejpestřejší stravu doplěnou některým vitaminovým přípravkem jako je omni- vit, roboran a pod.
Lenka (neregistrovaný) 01.08.2011, 18:43:47 xxx.xxx.64.140
Dokrmovat jsem už začala. Vaječnou smes z obchodu jsem zatím nedala, stejně jako sépii. Teprve dostali piškot rozmočený v teplé vodě a trochu vajíčka. Pěkně mi to jedí. Pootevřít budku zkusím.
Orina (neregistrovaný) 01.08.2011, 18:52:46 xxx.xxx.115.138
Potřebují směs Nutribird, nebo Kayte. Něco v čem jsou obsaženy dostatečné živiny. Vajíčko a piškot nestačí. I když je jim skoro tři týdny, ještě by to chtělo udělat tuhle kaši,aby byli papoušci v dobré kondici.
Petra-sestra Lenky (neregistrovaný) 01.08.2011, 19:02:24 xxx.xxx.64.140
Ano, komerční směsi jsou zárukou, že mláďata mají všechny potřebné živiny. Na druhou stranu, čím dokrmovali chovatelé mláďata dříve, když Kayte apod.neexistovali??? A ta mláďata nejsou jen na piškotech, budeme jim dávat i jáhly, samozřejmě vajíčko natvrdo, mrkev a možná i nějaké ovocné šťávičky(vymačkané z ovoce). A tu strouhanku možná taky- děláme to podle návodu z knížky o andulkách. A jestli je natrávená potrava od rodičůspíše sypká, nebo kašovitá, o tom by se dalo polemizovat.
Orina (neregistrovaný) 01.08.2011, 19:21:48 xxx.xxx.115.138
Já jsem myslela na připravenou sypkou směs pro dospělé jedince ne jako dokrmování pro mláďata.Připravená kaše Kayte má konzistenci řídkého pudinku nebo svíčkové omáčky, tím se dospělé páry nekrmí, pouze mláďata. Chtěla jsem pouze odpovědět na dotaz,ale připravujete krmení podle knížky, tak vám nebudu zasahovat mýma radama do vašeho postupu. Je to určitě vaše věc jak se o mláďata postaráte, každý má nějakou metodu.
anonymní (neregistrovaný) 01.08.2011, 20:55:51 xxx.xxx.105.185
Dávejte jim dětské přesnídávky pro kojence od 3 měsíců a do toho ten žloudek. V tomto věku to stačí. Do budky jim dejte piškt a senegal. Zatím si tím budou jenom hrát, ale časem zaberou.. Iva
anonymní (neregistrovaný) 02.08.2011, 18:12:06 xxx.xxx.174.89
Dokrmovat přesnídávkou je jen velké provizorium a určitě jim to nestačí !!!
Orina (neregistrovaný) 02.08.2011, 19:32:03 xxx.xxx.102.13
Nechtěla jsem dál vyjadřovat, paní má všechno vyčtené z knížek a informace o dětské přesnídávce a piškotu je sice rychlá, ale říká vám něco nedostatek vitaminů. např lecitin, methionin,jód a další, nějaké stopové prvky. To všechno potřebují mláďata k životu, pokud z nich chcete mít schopné jedince. Lidská strava, byť je to výživa pro kojence, ptákům nestačí.
anonymní (neregistrovaný) 02.08.2011, 19:55:38 xxx.xxx.70.97
Tak si myslím, že je to lepší než piškot ve voděl. Pokud nechce kupovat směs na dokrmení, což moc nechápu, tak přesnídávku s piškotem a žloutkem. Je to také provizorium na překlenutí času, než si koupí dokrmovací směs. Pro Orinu: nic vyčtené nemám, je to pouhá praxe, andulky jsem chovala 30let, ale vzhledem k zamožení celých chovů BFD bych je už nechovala ani náhodou. A jiných papušků jsem dokrmkla dost.
Orina (neregistrovaný) 03.08.2011, 03:44:51 xxx.xxx.116.69
A proč jsou chovy andulek zamořené? Protože to každý množí a seká na miliony jako Baťa cvičky. Andulky jsou za pětník a nikdo se nestará o jejich zdraví. Ono dát dohromady chov prostý BFD stojí nějakou korunu, ale jde to. Pak se ovšem kupující nesmí divit, že andulka má o hodně vyšší cenu než ta běžná za padesátku. Já andulky chovám i s velkými papoušky. Bez problému. Jen proto, že je chci. A protože je chci, tak to něco stojí, třeba vyšetření u veterináře. Je to drahé,ale jde to. Taky jich nemůžu nasekat za sezónu stovky jako jiní, protože cenou nemůžu těm za padesátku konkurovat. Je jasné. že si každý koupí raději nemocnou andulku za pár švestek než zdravou, ale za víc peněz. Ono to ve finále na nich není vidět, skáčou všechny stejně. Jen ty za padesátku přenášejí všelijaké nemoci. Ale to nikdo nevidí.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.