Aktuálně: 3 949 inzerátů206 544 diskuzních příspěvků18 211 uživatelů

Senegalec-jaké pohlaví vybrat?

anonymní (neregistrovaný) 01.08.2011, 13:45:45 xxx.xxx.59.87
Dnes jsi jdu vybrat k chovateli mládě senegalce. Ručně dokrmené, ochočené. Má výběr z několika. Samečky i samičky. Na které pohlaví se spíše orientovat? Které bývá většinou méně problematické a náladové? Starat se o něj budu hlavně já - muž. Ale máme i 7 leté dítě - kluka. Díky za radu.
Orina (neregistrovaný) 01.08.2011, 15:23:48 xxx.xxx.115.138
Já osobně bych vám doporučila mládě, které za vámi přilétne, evet. když ho chovatel vezme do ruky a vy ho pohladíte, tak vás neklobne. Někteří senegalci se od někoho nenechají při prvním setkání vzít na ruku, jiný přilítne a prohlíží si vás, jiný vás hned klobne. Nezáleží ani na pohlaví. Něktří jsou od malička vyložené krásní, ale drzí. Záleží hlavně na vás.
cone
cone 01.08.2011, 17:52:39 xxx.xxx.67.3
Moje životní poslání je asi oponovat Orině. Pokud je opravdu a svědomitě dokrmen a připraven na roli mazlíčka, tak po několika minutách se jistě nechá posadit i na váš prst či ruku a nikdy vás při prvních kontaktech nesmí klovat. V opačném případě je jenon"nějak" ručně dokrmen. Manipulace chovatele s dokrmeným jedincem při předávání nesmí probíhat v rukavicích a daný jedinec musí mít k člověku co jej dokrmoval a odchoval bezmeznou důvěru.Tady hovořím ze svých osobních zkušeností, dokrmených jedinců různých druhů jsem měl jistě hodně přes padesát.Osobně se mi zdají měkčí v povaze samičky, ale jsou obvykle menší / ne vždy!/ a méně vybarvené - to hlavně v dospělosti. PS - že neuletí a nebude klovat - to samozřejmě vychází z vašeho klidného chování při přebírání papouška. Obecně je trochu problém u dětí, u těch hyperaktívních i dost závažný, dokáží svým chováním papouška vyplašit.
Orina (neregistrovaný) 01.08.2011, 18:06:48 xxx.xxx.115.138
Určitě máte pravdu, ale nějaké rozdíly mezi nimi jsou.Některý papoušek si vás zamiluje od první chvíle a to víc jak ti druzí i když jsou třeba taky hodní. V každém pádě musí být svědomitě dokrmený.
Peťula
Peťula 01.08.2011, 20:42:03 xxx.xxx.6.82
Mám "asi" :-) samičku a jsem s ní moc spokojená. Žádné výkyvy nálad se nekonají. Měla jsem štěstí. A Vám ho přeji taky!
Orina (neregistrovaný) 01.08.2011, 21:41:33 xxx.xxx.115.138
Peťulo, koukám, že zrovna byla u jídla, má na zobáčku zrní :-))
anonymní (neregistrovaný) 01.08.2011, 21:53:11 xxx.xxx.85.66
souhlasím s panem šiškou. opravdu ručně dokrmený papoušek (né jen dokrmovaný posledních 14 dní.....) musí být na člověka bezmezně naučený, tj, nesmí klovat, nesmí mít strach a pokud se seznamuje tak by měl jít paoušek takřka ke každému (než si časem vybere partnera) pokud něco z toho nefunguje tak je to znamení, že s tím ruč, dokrmováním to nebylo až tak divoké.... je sice pravdou že se ve snůšce najdou jedinci kteří jsou otrkanější a zvědavější, ale mělo by to být na tom nejmenším stupni, z mé praxe mám většinou osvědčené, že si víc rozumějí opačná pohlavý tj. můž - samička, žena - samec, ale taky pozoruji že samičky bývají většinou klidnější a přítulnější, ale to zas může být kus od kusu a druh od druhu, pro muže bych asi určitě volil samičku. přeji dobrý výběr

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.