Dnes jsi jdu vybrat k chovateli mládě senegalce. Ručně dokrmené, ochočené. Má výběr z několika. Samečky i samičky. Na které pohlaví se spíše orientovat? Které bývá většinou méně problematické a náladové? Starat se o něj budu hlavně já - muž. Ale máme i 7 leté dítě - kluka. Díky za radu.
Já osobně bych vám doporučila mládě, které za vámi přilétne, evet. když ho chovatel vezme do ruky a vy ho pohladíte, tak vás neklobne. Někteří senegalci se od někoho nenechají při prvním setkání vzít na ruku, jiný přilítne a prohlíží si vás, jiný vás hned klobne. Nezáleží ani na pohlaví. Něktří jsou od malička vyložené krásní, ale drzí. Záleží hlavně na vás.
Moje životní poslání je asi oponovat Orině. Pokud je opravdu a svědomitě dokrmen a připraven na roli mazlíčka, tak po několika minutách se jistě nechá posadit i na váš prst či ruku a nikdy vás při prvních kontaktech nesmí klovat. V opačném případě je jenon"nějak" ručně dokrmen. Manipulace chovatele s dokrmeným jedincem při předávání nesmí probíhat v rukavicích a daný jedinec musí mít k člověku co jej dokrmoval a odchoval bezmeznou důvěru.Tady hovořím ze svých osobních zkušeností, dokrmených jedinců různých druhů jsem měl jistě hodně přes padesát.Osobně se mi zdají měkčí v povaze samičky, ale jsou obvykle menší / ne vždy!/ a méně vybarvené - to hlavně v dospělosti.
PS - že neuletí a nebude klovat - to samozřejmě vychází z vašeho klidného chování při přebírání papouška. Obecně je trochu problém u dětí, u těch hyperaktívních i dost závažný, dokáží svým chováním papouška vyplašit.
Určitě máte pravdu, ale nějaké rozdíly mezi nimi jsou.Některý papoušek si vás zamiluje od první chvíle a to víc jak ti druzí i když jsou třeba taky hodní. V každém pádě musí být svědomitě dokrmený.
souhlasím s panem šiškou. opravdu ručně dokrmený papoušek (né jen dokrmovaný posledních 14 dní.....) musí být na člověka bezmezně naučený, tj, nesmí klovat, nesmí mít strach a pokud se seznamuje tak by měl jít paoušek takřka ke každému (než si časem vybere partnera) pokud něco z toho nefunguje tak je to znamení, že s tím ruč, dokrmováním to nebylo až tak divoké....
je sice pravdou že se ve snůšce najdou jedinci kteří jsou otrkanější a zvědavější, ale mělo by to být na tom nejmenším stupni, z mé praxe mám většinou osvědčené, že si víc rozumějí opačná pohlavý tj. můž - samička, žena - samec, ale taky pozoruji že samičky bývají většinou klidnější a přítulnější, ale to zas může být kus od kusu a druh od druhu, pro muže bych asi určitě volil samičku.
přeji dobrý výběr