Dobrý den, dnes jsem na Bazosu narazila na tento inzerát:
"Nabízím mláďata na ochočení s malým handykepem, zatím jim plně nedorostly letky takže běhají po zemi jako kuřátka, pouze zelený již začíná poletovat."
Jsou tam i na fotce.
Všechny jsou nemocné, mají francouzské pelíchání. Je možné, že to chovatel nepozná???
Já jsem z toho trochu vedle!!! Už jsem zadaveteli inzerátu psala, jak se věc má, protože o opravdu neni sranda!! Chudinky!
Takových nabídek s nemocí nejen u andulek je spousta. Záleží pak na kupujícím jestli nemoc odhalí ještě před koupí.Ono lze na burze těžko něco odhalit, když jsou ptáci v přenosce v hale neni dost dobré světlo a kupující někoho dokže výřečností tzv.ukecat. Jsou ale i tzv zdraví ptáci jen škubou mladé, proto se dávají pryč, rozbíjejí vejce v hnízdě, zabíjejí mláďata, a pod. Pak je prodej odbarvených mutací, jen kvůli ceně a kdybysme měli rozebírat všechny podvody, tak by na to možná nestačila stránka diskuze. Lidi si občas dělají problémy sami, že víc než často vyměňují a přehazují a burze páry. Jenže to musí každý uvážit co si může dovolit, protože přinést si domů nemocného jedince, znamená někdy přijít o celý chov.Proto bych dala radu začínajícím chovatelům. Dřív než si vyberete papouška vyberte si chovatele od kterého ptáka domů přinesete.
O to je to větší tragedie, že mnozí ani nevědí co prodávají. A ještě větší tragedie je, že mnozí ani netuší co kupují a od koho. Přeji hlavně začínajícím chovatelům nejen dobrý výběr papouška, ale především slušného a zkušeného chovatele.
Ještě k inzerátu. Andulky mají opravdu francouzské pelichání, podle fotek. Chovatel si toho musí být moc dobře vědom, protože prodává i mláďata alexandra malého. K tomu už není co dodat.