Aktuálně: 3 735 inzerátů212 142 diskuzních příspěvků18 278 uživatelů

Nabídka nemocných andulek!!!

anonymní (neregistrovaný) 31.07.2011, 15:55:12 xxx.xxx.119.205
Dobrý den, dnes jsem na Bazosu narazila na tento inzerát: "Nabízím mláďata na ochočení s malým handykepem, zatím jim plně nedorostly letky takže běhají po zemi jako kuřátka, pouze zelený již začíná poletovat." Jsou tam i na fotce. Všechny jsou nemocné, mají francouzské pelíchání. Je možné, že to chovatel nepozná??? Já jsem z toho trochu vedle!!! Už jsem zadaveteli inzerátu psala, jak se věc má, protože o opravdu neni sranda!! Chudinky!
anonymní (neregistrovaný) 31.07.2011, 16:10:50 xxx.xxx.119.205
Omlouvám se, ten inzerát je na Sbazaru.
Orina (neregistrovaný) 31.07.2011, 16:47:24 xxx.xxx.83.80
Takových nabídek s nemocí nejen u andulek je spousta. Záleží pak na kupujícím jestli nemoc odhalí ještě před koupí.Ono lze na burze těžko něco odhalit, když jsou ptáci v přenosce v hale neni dost dobré světlo a kupující někoho dokže výřečností tzv.ukecat. Jsou ale i tzv zdraví ptáci jen škubou mladé, proto se dávají pryč, rozbíjejí vejce v hnízdě, zabíjejí mláďata, a pod. Pak je prodej odbarvených mutací, jen kvůli ceně a kdybysme měli rozebírat všechny podvody, tak by na to možná nestačila stránka diskuze. Lidi si občas dělají problémy sami, že víc než často vyměňují a přehazují a burze páry. Jenže to musí každý uvážit co si může dovolit, protože přinést si domů nemocného jedince, znamená někdy přijít o celý chov.Proto bych dala radu začínajícím chovatelům. Dřív než si vyberete papouška vyberte si chovatele od kterého ptáka domů přinesete.
anonymní (neregistrovaný) 31.07.2011, 16:57:02 xxx.xxx.119.205
Já si myslím, že zadavatel tohoto inzerátu možná ani netuší, jakou nemoc andulky a mají a že jsou vlastně nemocné. Jinak si to nedovedu vysvětlit.
Orina (neregistrovaný) 31.07.2011, 17:25:33 xxx.xxx.83.80
O to je to větší tragedie, že mnozí ani nevědí co prodávají. A ještě větší tragedie je, že mnozí ani netuší co kupují a od koho. Přeji hlavně začínajícím chovatelům nejen dobrý výběr papouška, ale především slušného a zkušeného chovatele.
Orina (neregistrovaný) 31.07.2011, 17:51:31 xxx.xxx.83.80
Ještě k inzerátu. Andulky mají opravdu francouzské pelichání, podle fotek. Chovatel si toho musí být moc dobře vědom, protože prodává i mláďata alexandra malého. K tomu už není co dodat.
anonymní (neregistrovaný) 01.08.2011, 11:58:47 xxx.xxx.115.138
Zajímavé pokračování najdete na www.ifauna.cz

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.